DL: Irena Potočar Papež - Z letalom nad Dolenjsko in Posavjem

26.3.2024 | 12:50

DL: Irena Potočar Papež - Z letalom nad Dolenjsko in Posavjem

Predavateljica, NLP-praktičarka, mediatorka, hipnoterapevtka, komunikacijska trenerka, avtorica sedmih knjig in lektorica Irena Potočar Papež obožuje letenje. Tako je za novoletno darilo prejela povabilo na panoramski polet z letališča v Prečni nad Dolenjsko in Posavjem.

Irena, vajena poletov s potniškimi letali v oddaljene kraje, si je že nekaj časa želela z vrha s pogledom zaobjeti našo lepo pokrajino. Na poletu z dvosedežnim letalom je namesto strahu prevladoval adrenalin, ta izkušnja pa je povsem drugačna od tiste, ko letiš v »veliki ptici« več kilometrov nad tlemi. Prostor v majhnem letalu omogoča tudi neposreden nadzor potnika nad delom pilota, kar je zagotovo posebno doživetje. Skoraj eno uro dolg polet v čudovitem sončnem dnevu ji je približal pilot Ivan Janez Dragan, bratranec njenega moža Matjaža. Doživetje sta seveda obeležila tudi za spomine.

Svojo izkušnjo je Irena za našo rubriko opisala takole: »Ta polet je bil zame v primerjavi z drugimi res nekaj posebnega. Leteti tako nizko nad zemljo in opazovati hiše, ki so z višine pravzaprav hišice, kot z ravnilom urejene gozdove, travnike in njive, med katerimi se vijejo potoki ter reki Krka in Sava, je bilo zame navdušujoče. Majhen prostor v kabini pa mi je omogočal, da sem s pilotom Ivanom naredila še neuradni intervju, zadostila svoji radovednosti in se spet nekaj naučila.«

Članek je bil objavljen v januarski tiskani številki Dolenjskega lista

R. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava