Urška Vučak Markež na potepu z Leo razkrila marsikaj

26.1.2024 | 10:30

Lea in Urška (Foto: Lea Mederal Gams)

Lea in Urška (Foto: Lea Mederal Gams)

Lea Mederal Gams je v oddajo Potep z Leo, ki jo lahko gledate na Aktual TV vsak torek ob 20.00 in ponovitev v nedeljo ob 19.00, povabila znano igralko Urško Vučak Markež. Šli sta na Ravno goro na Hrvaškem, to je blizu Ptuja, ker je Lea vse hribe v okolici Ptuja že prehodila.

Urška ni čisto brez kondicije, je namreč ambasadorka inkluzije gibalno oviranih, ki osvajajo gore v okviru društva, programa Planinske zveze Slovenije, z imenom In Planinec. Ravna gora je bila zasnežena, zato sta vseeno imeli nekaj težav z osvajanjem vrha, a bili sta poplačani z lepimi razgledi z Velike pećine in s planinsko kočo Pusti duh.

Oddaja Potep z Leo je na sporedu Aktual TV vsak torek ob 20.00 in ponovitev vsako nedeljo ob 19.00.

Urška je povedala, da je zaljubljena v Ptuj, da je srečna, ko se vrača vanj, da so bili Ptujčani njeni starši in stari starši. Povedala je tudi, da je imela otroka poleti zato, da je lahko v visoki nosečnosti nosila udobne natikače. Otroka pa zdaj nista navdušena, ker imata rojstne dneve poleti, ko so vsi njuni prijatelji na počitnicah. Urška se malo boji starejših let, ko ne bo več smela jesti toliko kot zdaj, ker njeno telo tega ne bo več potrebovalo. Kljub prekomerni teži je zdrava, ker je kakovostno hrano.

Urška je profesorica matematike, inštruira mlade in jim poleg matematike odpredava še kakšne življenjske modrosti, brezplačno.

Urška je Lei povedala, da je včasih preveč odkritosrčna, v zasebnem življenju nikoli ne igra. Tudi v intervjujih nič ne pazi, kaj pove. Lei je razkrila, da je nekaj let jemala antidepresive. Mož je bil odvisen od iger na srečo, zato sta nekaj let skupaj hodila na zdravljenje in tisto so bili težki časi. Urška pravi, da je zdravljenje pomagalo tudi njej, ker je delala na sebi in je zdaj boljša oseba kot je bila prej. Njuna 16-letna hči pa je, verjetno zaradi družinskih peripetij, odlična mediatorka med Urško in njenim možem, in si to želi postati tudi poklicno.

Potep sta končali ob sončnem zahodu na Urškinem ljubem Ptuju in si seveda privoščili zasluženo kosilo.

A. S.

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

26.1.2024Oceni miha 

O te dolenjske potepuške dogodivščine. Morda še kak članek iz Benečije? A bi šlo?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava