FKK v dolenjskih Benetkah: Festival Kulture Kostanjevica

20.6.2023 | 09:20

Foto: arhiv DL; M. L.

Foto: arhiv DL; M. L.

FKK v dolenjskih Benetkah: Festival Kulture Kostanjevica

Leto je naokoli in v Kostanjevico na Krki se vrača Festival Kulture Kostanjevica (1. 7. 2023 - 8. 7. 2023). Letošnja (že šesta) izvedba festivala bo združevala vrhunske glasbene, gledališke, literarne, vizualne in druge umetnike ter ponudila z bogatim programom. V osmih dneh festivala se bo Kostanjevica na Krki ponovno prelevila v center kulturnega dogajanja.

Ekipa prostovoljcev Mladinskega društva Kostanjevica na Krki že nekaj mesecev pridno dela, da lahko ponovno obudimo naše malo mesto. V Mladinskem društvu je aktivnih okoli 30 mladih iz Kostanjevice in bližnje okolice, prav vsak izmed njih (nas) pa prispeva po najboljših močeh, da se bo FKK tudi letos realiziral.

Izredno smo veseli, da smo s kvalitetnim delom v preteklih petih letih dokazali, da lahko gostimo vrhunske umetnike najvišjega kova. V čast nam je, da bomo letos gostili veliko število odmevnih imen.

Festival se bo odvil med 1. 7. 2023 in 8. 7. 2023.

Glasbeni gosti festivala so: Katalena, Darko Rundek in Ekipa, Haiku Garden, KOIKOI, Leopold I. in Drügi, Drill, Suzi Soprano, Karmakoma.

Gledališki del programa: KRIK: PRVI GLAS (v koprodukciji AGRFT in KUD Transformator), Kako smo prišli do sem? (v koprodukciji Gledališča Glej in Moment Maribor), Vse sijajne stvari (v produkciji SNG Drama Ljubljana).

Poleg zgoraj naštetih bo v sklopu festivala organizirana še okrogla miza o decentralizaciji kulture, projekcija filma Živela svoboda, razstava vizualne umetnosti The Witch Twins (Alen in Robi Predanič), literarni zajtrk z Ivano Djilas, scenografske delavnice z Brankom Hojnikom in gledališke delavnice za otroke.

Obeta se nam pester program, v katerem lahko vsakdo najde vsaj nekaj zase. Vstop na vse dogodke v sklopu festivala je brezplačen, vsi organizatorji pa delujemo na prostovoljni bazi.

Želimo si, da bo festival zopet privabil goste iz vse Slovenije in postregel s programom za vse generacije.

Jan Strajnar
predsednik Mladinskega društva Kostanjevica na Krki

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava