Poklicijada z Borutom Pahorjem

30.5.2023 | 11:10

Poklicijada z Borutom Pahorjem
Poklicijada z Borutom Pahorjem

Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj je v sredo, 24. maja 2023, izpeljal Parado učenja 2023, ki je letos nosila naziv Poklicijada in je bila zeleno obarvana. Parada učenja je največji promocijski dogodke znotraj Tednov vseživljenjskega učenja, v dopoldanskem delu pa jo je otvoril bivši predsednik republike Borut Pahor.

Na letošnji Poklicijadi se je predstavljalo kar 14 različnih zelenih poklicev: agronom in zootehnik, slaščičar, krajinski arhitekt, smetar, kmet, kineziolog, veterinar, inženir gozdarstva, vrtnar – cvetličar, zidar z uporabo naravnih materialov, lončar, serviser koles, šivilja in rokodelec.

V avli kulturnega doma Črnomelj sta sočasno potekali tudi razstavi izdelkov iz odpadnega materiala, ki sta ju pripravili Srednja šola Črnomelj in ZIK Črnomelj.

Popoldanski del se je začel z gledališko predstavo za otroke »Zemlja je dobila vročino« v izvedbi Društva za razvoj človečnosti. Po predstavi pa so se otroci lahko udeležili še ekoloških delavnic.

Skupno se je Parade učenja 2023 udeležilo 682 udeležencev iz celotne Bele krajine. S Poklicijado želimo spodbuditi mlade k raziskovanju trga dela ter jih informirati o različnih poklicih ter možnosti o nadaljnji izobraževalni poti. Letos smo dali poudarek zelenim poklicem in tako spodbujali še trajnostni razvoj in skrb za okolje.

M. M.

Galerija

_Crnomelj (1)
_Crnomelj (10)
_Crnomelj (11)
_Crnomelj (2)
_Crnomelj (3)
_Crnomelj (4)
_Crnomelj (5)
_Crnomelj (6)
_Crnomelj (7)
_Crnomelj (8)
_Crnomelj (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava