Zaključek sezone za mini rokometaše

29.5.2023 | 08:20

Zaključek sezone za mini rokometaše
Zaključek sezone za mini rokometaše
Zaključek sezone za mini rokometaše

V dvorani Marof je včeraj dopoldne v sklopu 16. Rudolfovih tednov športa potekal zaključni turnir v mini rokometu, ki ga pod okriljem Moškega rokometnega kluba Krka obiskuje preko 200 otrok, tokrat pa je bil novomeški športni hram skoraj pretesen za vse rokometne navdušence, ki si preko šolskega leta nabirajo rokometno znanje. Rokometno šolo klub izvaja po novomeških osnovnih šolah že preko 10 let, brezplačno ob podpori Mestne občine Novo mesto, glavnega pokrovitelja Krke, tovarne zdravil d.d. ter ostalih sponzorjev kluba. Ponosni smo tudi, da je projekt športne vzgoje mladine podprla tudi NLB d.d. v okviru projekta Šport mladim, ki je projekt, v okviru katerega podpirajo športne klube po vsej Sloveniji, ki spodbujajo mlade h gibanju in aktivnemu življenju ter s svojo predanostjo pomembno prispevajo k razvoju zdrave in odgovorne družbe.

Na včerajšnjem turnirju so vsi udeleženci rokometne šole prejeli spominsko majico in v zeleno obarvali parket dvorane Marof. »Veseli me, da je toliko otrok, ki jim je rokomet zlezel pod kožo in ga v okviru obšolskih dejavnosti kot krožek radi obiskujejo. Skozi vse leto naši trenerji skrbijo, da se otroci spoznavajo z rokometno abecedo, se pravimi veščinami, s katerimi spoznavajo osnove rokometa. Vsaj trikrat letno pa v sklopu kluba pripravimo turnirje, kjer svoje znanje prikažejo še staršem in širši javnosti. Za njih je to lep, družaben dogodek in lahko rečem, da so na koncu vsi zadovoljni,« je ob koncu sezone povedal Timon Orlič, ki je v MRK Krka zadolžen za izvedbo rokometne šole. Ta poteka na Osnovnih šolah Šmihel, Drska, Grm, Stopiče, Bršljin, Center, Otočec in na OŠ Šmarjeta. Mlade upe poučujejo igralci članske ekipe, ki so nad znanjem svojih varovancev v tem letu zelo navdušeni.

Po včerajšnjem zaključku so se mladi rokometaši posladkali in ohladili še s sladoledom, ki ga je podaril naš pokrovitelj, Gostišče Loka.

MRK Krka
Foto: Gašper Simonič

Galerija

_zakljucek (01)
_zakljucek (02)
_zakljucek (03)
_zakljucek (04)
_zakljucek (05)
_zakljucek (06)
_zakljucek (07)
_zakljucek (08)
_zakljucek (09)
_zakljucek (10)
_zakljucek (11)
_zakljucek (12)
_zakljucek (13)
_zakljucek (14)
_zakljucek (15)
_zakljucek (16)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava