Veselo na Trški gori s TKD Trškogorsko srce

27.5.2023 | 15:45

Veselo na Trški gori s TKD Trškogorsko srce
Veselo na Trški gori s TKD Trškogorsko srce
Veselo na Trški gori s TKD Trškogorsko srce

V soboto, 20. maja 2023, je Turistično kulturno društvo Trškogorsko srce pripravilo vesel dogodek na Trški gori. Najprej je vse zbrane pozdravila ustanoviteljica društva Jožica Verček.

Potem so se predstavili vsak z eno ljudsko pesmijo ljudski pevci Vaški zvon, pevci s Čateža pod Zaplazom, ljudski pevci in godci iz Trebelnega. Sledila je veseloigra Županova Micka, ki jo je uprizorilo vaško gledališče PR BZG KUD Jarem iz Pirnič. Zgodba veseloigre ostaja v osnovi enaka, dobila je le sodoben pridih, igralci pa v roke pametni telefon. Županova Micka je iskala ženina na sodoben način. Zaljubila se je v navideznega bogataša Tulpidusa, ki naj bi živel na Karibih. Obljubljal ji je bogato poroko in življenje na veliki nogi. Osvajal jo je tudi gozdar Anže, ki je resničen in dober fant. Župan, Mickin oče jo je nagovarjal, naj vzame Anžeta, njej pa se ni dopadel. Anže je imel težave z izražanjem svojih čustev in Micki ni znal povedati, kako jo ima rad. Sodobna tehnologija ga ni zanimala, niti je ni znal uporabljati. Zanj je bil telefon motorna žaga in prijatelji drevesa. Igra uči, da ne moremo vsega verjeti osebi, ki je na drugi strani video pogovora in da je skromnost lepa čednost.

Po igri se je predstavilo Društvo mirnopeških harmonikarjev oziroma njihov član Franc Potočar na harmoniki s pevci in skladbo Tam na Trški gori. Za njim je zaigral Jernej Jaklič iz Bučne vasi Slakovega Čebelarja, saj je bil ta dan tudi mednarodni dan čebel. Jernej je zapel tudi Marijino pesem.

Sledilo je druženje, na petih stojnicah so bile številne dobrote (pecivo, raznovrstne potice, kruh, salama) ter pijača (vino, čaji), za kar je poskrbelo TKD Trškogorsko srce. Bil je vesel dogodek, ki je privabil na Trško goro številne obiskovalce.

Helena Murgelj

Galerija

_Trska gora (01)
_Trska gora (02)
_Trska gora (03)
_Trska gora (04)
_Trska gora (05)
_Trska gora (06)
_Trska gora (07)
_Trska gora (08)
_Trska gora (09)
_Trska gora (10)
_Trska gora (11)
_Trska gora (12)
_Trska gora (13)
_Trska gora (14)
_Trska gora (15)
_Trska gora (16)
_Trska gora (17)
_Trska gora (18)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava