Lahko pomagate paraplegiku Sandiju in njegovi družini?

29.3.2023 | 12:45

Lahko pomagate paraplegiku Sandiju in njegovi družini?

V Črnomlju se je začela akcija zbiranja sredstev za paraplegika Sandija, ki je imel prometno nesrečo pri 18. letih.

Kruta usoda se lahko poigra z vsakim od nas, kar dokazuje tudi tričlanska mlada družina iz Črnomlja. Oče je imel hudo prometno nesrečo z motorjem že davnega leta 1997 in od takrat naprej je paraplegik. Poleg tega so mu leta 2017 odstranili eno ledvico, nato pa še dva prsta na nogi.

Zanj skrbi žena, ki je zaposlena kot osebna asistentka. S skromnimi sredstvi in neodzivnostjo vseh pristojnih, ki bi jima v stiski morali priskočiti na pomoč, prosita za pomoč nas vseh, saj morata kupiti avto, ki je prilagojen za invalide z rampo ter pasovi za fiksacijo invalidskega vozička.

Znesek takšnega rabljenega avtomobila znaša 9.500 EUR, vendar pa morata do konca tedna nakazati 1.000 EUR. Cena avtomobila, ki se nahaja v Avtohiši Real v Ljubljani, je zelo ugodna, saj se cene takšnih avtomobilov ne znajdejo pod 20.000 EUR.

Gre za družino, ki se iskreno bori vsak dan za svoje preživetje, a kljub temu ohranja pozitiven odnos do življenja. Pred kratkim so se preselili v občinsko stanovanje, saj so do sedaj živeli v hiši, kjer ni bilo tekoče vode, hkrati tudi niso imeli ustrezne električne napeljave, objekt pa je bil namenjen za rušenje, tako da sedaj prvič v življenju lahko uporabljajo toplo in čisto tekočo vodo ter niso v strahu za svoje zdravje in življenje.

Že vnaprej se vam za vašo donacijo iskreno zahvaljujemo in vas prav lepo pozdravljamo.

Rozalija Gršič

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava