Zlati nasveti: Ravnajte takole, pa bo testo popolno
19.3.2023 | 17:45
Ne glede na recept za testo, je dobro slediti drobnim trikom, zaradi katerih je priprava še posebej uspešna.
Da bo vaše testo videti, kot bi ga izdelal izkušen kuharski mojster, sledite naslednjim korakom:
- Še preden boste pričeli z delom, naj vam misli odromajo k sestavinam. Jajca in maslo tako že poprej vzemite iz hladilnika. Naj počivajo nekaj časa na sobni temperaturi, preden jih boste zmešali z ostalimi sestavinami.
- Uporabite prekuhano vodo, saj klorirana voda oslabi delovanje kvasa. Pomembno je tudi, da voda ni hladna, saj se škrob v mrzli vodi slabo topi.
- Se pri peki ravnate po načelu: bolje malo več, kot premalo? Zavrzite to misel, ko beseda nanese na pecilni prašek in kvas. Če boste z omenjenima sestavinama pretiravali, se zlahka zgodi, da bo testo prekomerno naraslo in vas razžalostilo z razpokami.
- Dlje kot bo testo vzhajalo, bolj bo okusno. Če vzhaja premalo časa, boste zaznali neprijeten okus po kvasu. A tudi tukaj ne gre pretiravati, če je testo preveč vzhajano, se bo zvrnilo samo vase.
- Držite se tega, da testo vedno položite v že ogreto pečico. Potem, ko nastavite ustrezno temperaturo, počakajte 10 do 15 minut - nikar ne prehitevajte peke s predčasno namestitvijo v hladno pečico, saj boste zgolj poslabšali kvaliteto končnega izdelka.
V. M.
Umrl je harmonikar Jože Avbar
FranciD: Hvala ti za lepe melodije, počivaj v...
DL: Inšpektorica na bolniški, redarja ni
FranciD: Pa toliko ciganov na socialni!
Jasna Kuljaj nova direktorica
FranciD: Čestitam Jasna! Lepa mora bit...
DL: Zakaj novomeški Glavni trg ne živi...
Marian: Občina je tista, ki lahko privabi...
DL: Portret tedna - Sašo Đukić
FranciD: Malo se je pa že ispel...
Idealno živilo za shujševalne diete (+recepti)
sre, 1.5.2024
Umrl je harmonikar Jože Avbar
čet, 2.5.2024
Poroka na prvi pogled: Špela Gornik srečna z Borutom Peterlinom
pon, 29.4.2024
FOTO: Pohod po medvedovih stopinjah 2024
tor, 30.4.2024
Sašo Đukić postal že 26. ambasador cvička
tor, 30.4.2024