Ameriška okrepitev v panju

8.3.2023 | 10:50

Joseph Adedayo

Joseph Adedayo

Izredno poročilo iz panja. Napnite ušesa in oči ... Evo, evo, javljamo se, da ne boste rekli, da ignoriramo vaša vprašanja. Po našem zadnjem tedenskem poročilu in predvsem po naših zadnjih objavah na socialnih medijih ste nas zasuli z vprašanji, kdo je visokorasli, temnopolti Američan, ki se na fotografijah tako veselo nasmiha med trotovskimi prijatelji? (V resnici ni nihče še nič vprašal, zato vam bomo kar iz prve roke povedali detalje).

Gre nemara za novega igralca rumenega roja?

Ne. :) Še vedno se držimo načela, da ostajamo lokalni klub s pridihom mladih slovenskih talentov. Kar pa ne pomeni, da so naša vrata zaprta za sodelovanja, kot je trenutno.

Fant na sliki prihaja iz Amerike. Njegovo ime je Joseph Adedayo (mi mu rečemo kar Džou, reagira pa tudi na "ajde") in je nekdanji ameriški univerzitetni košarkar. Njegov prihod v Novo mesto je delček sodelovanja najboljšega angleškega košarkarskega kluba London Lions in KK Troti (ko se združijo levi in čebele, se obeta nekaj medeno-rjovečega).

Londončani so pripravili razpis za trenerje, ki bi si želeli košarkarskega izobraževanja v meki košarke - na Balkanu. Troti predstavljamo svetlo točko na slovenskem košarkarskem nebu, saj smo eden redkih klubov, ki se plansko ukvarja z razvojem mladih košarkarjev. Tudi za ceno rezultata. To so Londončani prepoznali in enega izmed izbranih trenerjev na dvomesečno izobraževanje poslali k nam v Novo mesto.

Trenutno spoznava vse vadbene selekcije našega kluba, s svojo preprostostjo in dostopnostjo pa je najbolj očaral naše najmlajše igralce. No, do src starejših košarkarjev je prišel z izjemnim odrivom in prikazom mojstrskih zabijanj. (Kdor ne skače ni Slovenc, al' kako že?)

V klubu verjamemo, da bo prišlo do izjemnih sinergijskih učinkov tega 
sodelovanja. Seveda ne le na relaciji Troti - Levi. Verjamemo, da je trenutno sodelovanje lahko izjemna odskočna deska za globalno spoznavanje Novega mesta in slovenske košarke. Če bomo lahko pa z novimi prijateljstvi pomagali kakšnemu Novomeščanu v svet, pa toliko bolje.

Tako, evo, zdaj veste. Za vas smo imeli sicer pripravljen tudi video njegovega prvega meta na koš ob prvem prihodu na Livado, pa vam ga žal ne moremo pokazati. Ne, ne gre za tehnične težave - Joe je namreč zgrešil cel obroč, tako da to ni ravno za kazat širšemu občinstvu. :)  Ko mine jetlag bo baje bolj natančen. :)

Mahamo iz panja,
vaši Troti

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava