Miran Rudan bo ta petek na Aktualovem dnevu žena

1.3.2023 | 11:00

Miran Rudan na radio Aktual vedno prinese neverjetno energijo.

Miran Rudan na radio Aktual vedno prinese neverjetno energijo.

Jure Ličen je najhitreje govoreči in najbolj nasmejani voditelj na radiu Aktual, tudi zgodaj zjutraj, v VIP šovu.

Jure Ličen je najhitreje govoreči in najbolj nasmejani voditelj na radiu Aktual, tudi zgodaj zjutraj, v VIP šovu.

Prikupna in zgovorna Martina Švab je nova Juretova sovoditeljica na radiu Aktual.

Prikupna in zgovorna Martina Švab je nova Juretova sovoditeljica na radiu Aktual.

Kot češnja na torti, bo Miran Rudan nastopil zadnji na Aktualovem koncertu za dan žena, ki bo v petek, 3. marca, ob 20.00 v ljubljanski Areni Stožice. Voditelja Aktualovega jutranjega programa, Jure Ličen in Martina Švab sta ga povabila v goste, v VIP šov, da še zadnjič pred koncertom napove, s čim bo presenetil razprodano dvorano.

Miran je bil zgovoren kot po navadi, in kljub zgodnji jutranji uri je zmogel odpet kar pri pesmi, ki so kot po pravilu v visokih legah. Eno njegovih najljubših, Medena, pa Na nebo, Jure ga je presenetil z glasbeno podlago za pesem Debela dekl'ca in seveda jo je Miran odpel kot iz topa.

Zakaj je Miranova poroka splavala po vodi? Miran se je želel s svojo ljubljeno Anito poročiti 23. avgusta lani, pa je začel že nekaj dni prej padati dež, in kar ni hotel nehati. Poroka pa naj bi bila zunaj. »Težko mi je bilo odpovedati, klical sem vse povabljene po telefonu, kakšen me je tudi nekam poslal, ampak tako je pač bilo. Bilo nama je težko. A saj bo še priložnost.«

Povedal je tudi, da bo novembra zunaj dokumentarni film o njem, z naslovom Amen. Želel je napisati knjigo, a mu ni uspelo. Pa rodila se je nova oziroma prenovljena pesem Nekaj najinih stvari, ki jo bo Miran predstavil tudi v Stožicah.

Pogovor z Miranom je vedno zanimiv, Miran je živahen sogovornik. Na glasbeni sceni je že celih 40 let. Debela dekl'ca je stara 38 let. Miran je začel v skupini Nuklear 003, nadaljeval pa v skupinah Mouli Rouge in Randez Vous. Miran se ne izogiba niti omembe poškodbe glave, pravi, da je morda tudi zaradi te poškodbe še vedno na glasbeni sceni. Tudi film o njem bo takšen, pokazal bo vse njegove vzpone in padce.

Miran namerava živeti do 120 leta. Zato ga bomo še velikokrat slišali in videli. Najprej ta petek, 3. marca v dvorani Stožice. »Noro bo«, obljublja Miran. »Leteli bomo! Ta petek bo drugačen«, obljublja Miran.

Kako ga nalašč zamenjajo z Vilijem Resnikom: Martina je Mirana vprašala, če ga ljudje spoznajo na ulici, pa je povedal, da ga nekateri nalašč pozdravijo z: »O, živijo, Vili!« Vilija pa nagovarjajo z »Miran«. A to so nabrite šale, ki jih sprejema z nasmehom.

Na Aktualovem dnevu žena bodo nastopili: Klapa Šufit, Siniša Žunec, Novi Fosili, Marko Škugor, Lana Jurčević, Nuša Derenda, Mladen Grdović, in seveda Miran Rudan inDesign.

A. S.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava