DL: Zbiranje odpadnega olja - Dva dodatna zbiralnika

22.1.2023 | 12:40

Zbiralnik odpadnega jedilnega olja v Mirni Peči (Foto: Občina Mirna Peč)

Zbiralnik odpadnega jedilnega olja v Mirni Peči (Foto: Občina Mirna Peč)

Ulični zbiralnik odpadnega olja že dve leti stoji pri muzeju – Kmalu tudi v Ivanji in Dolenji vasi – Gospodinjstvom posodice

V občini Mirna Peč so se v želji po varovanju okolja za organizirano zbiranje odpadnega jedilnega olja odločili že pred dvema letoma, ko so ulični zbiralnik namestili na ekološkem otoku pri uvozu k Muzeju Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka v Mirni Peči. Zdaj bodo postavili še dva, za pravilnejše zbiranje pa bodo gospodinjstvom po občini razdelili tudi posebne posodice za olje.

Kot je povedal Andrej Kastelic iz občinske uprave, bo dodaten ulični zbiralnik olja na ekološkem otoku v Ivanji vasi nameščen v teh dneh, do novega leta pa tudi pri transformatorski postaji v Dolenji vasi. »Naš režijski obrat, ki ima na skrbi namestitev zbiralnikov, ima tudi številne druge obveznosti, prav tako nam ne gre na roko vreme. To vpliva tudi na razdeljevanje oljnih posodic po gospodinjstvih. Delavci režijskega obrata so namreč že začeli razdeljevati posodice po globodolski dolini, a gre počasi, saj več občanov v času razdeljevanja ni doma, deževno vreme in razpršena poselitev pa sta še dodatni oviri. Za pomoč pri tem smo se obrnili na društvo Četrtkova brenčanja,« je pojasnil in dodal, da bi posodice, teh je več kot 900, ljudje dobili v decembru in januarju. Vsako gospodinjstvo, ki bi bilo morebiti pri razdeljevanju izpuščeno, pa bo imelo možnost posodico naknadno prevzeti na občini, je še povedal.

Članek je bil objavljen v 49. številki Dolenjskega lista 8.  decembra 2022

M. Ž.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava