Starejši dečki OŠ Trebnje ponovno področni prvaki v dvoranskem nogometu

9.12.2022 | 08:45

Starejši dečki OŠ Trebnje ponovno področni prvaki v dvoranskem nogometu

V sredo, 7. 12. 2022, se je OŠ Trebnje udeležila regijskega prvenstva v dvoranskem nogometu v Črnomlju. Na njem je nastopalo devet šol, ki so bile razdeljene v tri skupine. Zmagovalec vsake skupine se je uvrsti v finale, kjer je vsaka ekipa igrala z vsako.

V naši skupini sta bili še OŠ Dolenjske Toplice in domačin OŠ Loka.

V prvi tekmi so se učenci pomerili z domačini in jih po napeti igri premagali z 2 : 1 (Sergej Stojanović in Vid Zaletel).

Ker sta se v drugi tekmi OŠ Loka in OŠ Dolenjske Toplice razšli brez zmagovalca, je naši šoli ustrezal že neodločen rezultat, da bi osvojili prvo mesto v skupini in napredovali v finalne boje.

Kljub temu niso ničesar prepustili naključju in nasprotnika premagali s 3 : 0. Vse zadetke je dosegel Sergej Stojanović.

V finale so se poleg naše šole iz drugi dveh skupin uvrstile še OŠ Drska in OŠ Semič.

V prvi tekmi finala so se naši učenci pomerili z OŠ Drska in jih premagali s kar 6 : 0. Zadetke so dosegli Ožbej Stopar Golob, Mark Zorman, Sergej Stojanović (3) in Žan Peterle. Zadnji zadetek je dosegel vratar preko celega igrišča.

V drugi tekmi je OŠ Semič premagala OŠ Drsko s 3 : 0.

To je pomenilo, da se je naša šola že uvrstila na državno prvenstvo.

Zadnja tekma je bila zelo izenačena. Po naši napaki je nasprotnik povedel, a so že po dobri minuti naši učenci izenačili (Jan Šalehar) in s tem postavili končni rezultat. To je pomenilo, da je OŠ Trebnje drugič zapored postala področni prvak, od leta 2018 pa že četrtič.

Najboljši strelec turnirja je bil Sergej Stojanović – 7 zadetkov.

Za našo šolo so igrali: Sergej Stojanović, Arne Nikić, Žan Peterle, Ožbej Stopar Golob, Mark Zorman, Jan Šalehar, Luka Kirm, Maid Topalović, Leon Longar, Vid Zaletel, Aljaž Rozman in Matija Nikić.

Vsem učencem čestitamo za odlične igre.

S. Pristavnik

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava