Konjeniški pohod jahačev in furmanov

11.11.2022 | 13:10

Konjeniški pohod jahačev in furmanov
Konjeniški pohod jahačev in furmanov
Konjeniški pohod jahačev in furmanov
Konjeniški pohod jahačev in furmanov
Konjeniški pohod jahačev in furmanov

V nedeljo, 6.11.2022, smo se na parceli v Lokvah pri Dobrniču zbrali trebanjski jahači in furmani, kočije iz drugih društev ter domači člani. Pridružili so se nam:

- Društvo prijateljev konj Višnja Gora,

- Združenje slovenskih hladnokrvnih konj (SHL),

- Turistično Konjeniško društvo Krtina,

- Konjeniško društvo Gombišče,

- Konjerejsko društvo Suha krajina,

- Konjeniško društvo Semič,

- Domačija Gorec,

- Konjeniško društvo Ribnica,

- Mednarodno združenje rejcev bosanskih planinskih konj (BBK).

Po jutranji kavici, sladkemu pecivu in spoznavanju smo okrog 9. ure krenili na pohod. 10 vpreg in 3 jahači smo po nekaj krajših postankih pomalicali pod Liško cerkvijo. Pri Liški zidanici nas je prijazno sprejela ga. Anica Maraž in nas pogostila z degustacijo vin in ostalo pijačo ter ostalimi dobrotami pridnih vinogradnikov in nam razkazala njihovo zidanico z razstavo slik.

Pot smo nadaljevali po strmem klancu, čez Dobravo v Korita, kjer je Matic Smolič s svojo družino poskrbel za sladke dobrote, pijačo ter vodo in krmo za naše konje. Po kratkem postanku smo pohod zaključili na parceli v Lokvah, kjer je Jure Pekolj s svojo ekipo poskrbel za naše želodčke s toplim golažem, Jože Avguštinčič pa z balo sena za konje.

Po 14. uri nas je obiskal tudi trebanjski župan Anton Kastelic, na poti pa nas je spremljal tudi podžupan Jože Avguštinčič s svojimi otroci.

Veseli, srečni, hvaležni smo se poslovili od naših obiskovalcev, nekaj časa še poklepetali o organizaciji ter odjahali oz. odpeljali vsak v svojo smer.

Predsednik Konjeniškega društva Trebnje
Tone Kotar

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava