FOTO: Zahvalna nedelja pri nas

9.11.2022 | 13:50

FOTO: Zahvalna nedelja pri nas
FOTO: Zahvalna nedelja pri nas

Na zahvalno nedeljo je za članice Aktiva kmečkih žena Tržišče že tradicija, da pripravimo na ta dan še Kmečko tržnico.Tako smo tudi letos pred farno cerkvijo v Tržišču postavile mizo in nanjo naložile pecivo, krušne dobrote, pečeno račko in sladki mošt. Domači župnik je po sveti maši vse te jedi blagoslovil, nato pa smo jih razdelile med farane.

Na tržnici smo ponudile še pridelke iz naše samooskrbne njive, črno redkev, krompir, korenje, čebulo … V gozdu smo nabrale kostanj, dodale še jabolka, lovorjevo listje, korenčkovo in krompirjevo marmelado, ajdov kruh in še nekaj sladkih dobrot. Naše članice so ponudile tudi nekaj ročnih izdelkov za predpraznični december. S svojimi mlečnimi izdelki se je predstavila še ovčarska kmetija Urban iz Gabrijel.

Lepo vreme je na zahvalno nedeljo privabilo veliko faranov, ki so se zahvalili za vse dobrote, ki jih kljub vremenskim nevšečnostim podarja narava. Ta dan namenjamo zahvalo tudi članice Aktiva za vse dobre ljudi, ki nas obkrožajo, da nam je življenje lepše, in zahvalo za vso pomoč in prijateljstvo.

Fani Borštnar, Akž Tržišče

Galerija

_zzahvalna (0)
_zzahvalna (1)
_zzahvalna (12)
_zzahvalna (2)
_zzahvalna (3)
_zzahvalna (4)
_zzahvalna (5)
_zzahvalna (6)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava