V ekološko-humanitarni akciji Manj svečk za manj grobov 2022 zbrali že skoraj 68 tisoč evrov

2.11.2022 | 10:00

V ekološko-humanitarni akciji Manj svečk za manj grobov 2022 zbrali že skoraj 68 tisoč evrov

V letošnji ekološko-humanitarni akciji Manj svečk za manj grobov je bilo do sedaj zbranih že 67.886,30 evrov, ki so jih obiskovalci pokopališč v preteklih dnevih darovali na stojnicah, znesek pa se še povečuje. Na račun Fundacije Svečka se še vedno stekajo donacije s strani posameznikov in organizacij, ki darujejo tudi preko spletnih donacij in z SMS sporočili.
 
Primož Jelševar, predsednik Fundacije Svečka: »Poseben poudarek smo letos namenili ozaveščanju in dialogu z otroci in mladimi o trajnostnem načinu življenja. Mladi so zelo dojemljivi za spremembe, ki bodo vplivale na okolje v katerem bodo živeli. Vidijo izzive in imajo rešitve, ki so preproste in delujoče. Žal pa mladi še vedno premalokrat dobijo priložnost, da so vključeni v dialog in odločanje, četudi je govora o njihovi prihodnosti.
 
Tudi v letošnjem letu smo mnogo sredstev namenili za samoplačniške zdravstvene terapije ter zdravstvene pripomočke, ki jih zdravstveno zavarovanje ne krije, kljub temu, da dokazano delujejo. Pristojne v zdravstvu in zavarovalnicah pozivam, da pristopijo k posodobitvi nabora storitev, ki jih pokriva zavarovanje. Vse prevečkrat namreč breme dodatnih zdravstvenih stroškov pade na ramena družine bolnika, s tem pa družinam bolnika povzročimo tudi socialno stisko.«


Fundacija Svečka se zahvaljuje vsem koordinatorjem, vsaki izmed 150 organizacij in več kot 500 prostovoljcem, ki so v dneh pred prvim novembrom sodelovali pri izvedbi akcije. Hvala vsem, ki ste letos darovali in s tem pomagali reševati življenja. Posebna zahvala Zvezi ŠKIS za sodelovanje, Varstveno delovnemu centru Zasavje za izdelavo zastavic sočutja ter vsem prostovoljcem, ki ste izdelali več tisoč ročno poslikanih kamnov. Fundacija bo vsa zbrana sredstva namenila za zdravstvene terapije, invalidska vozila in vozičke ter reševalno in drugo zdravstveno opremo.

Do konca naslednjega tedna je še vedno mogoče prižgati SMS svečko – takšno virtualno svečko prižgemo, če pošljemo SMS s ključno besedo SVECKA oz. SVECKA5 na 1919.

Fundacija Svečka

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava