Na Gubcu zaključna dirka sezone

29.10.2022 | 09:00

Foto: arhiv; AMZS

Foto: arhiv; AMZS

V nedeljo se na Stadionu Matije Gubca v Krškem zaključuje letošnja speedway sezona v Sloveniji in v glavnem tudi v celotni Evropi. Na vrsti je namreč vedno bolj tradicionalna pozivna dirka za 3. Pokal AMD Krško, ob kateri bodo Krčani v čast in spomin na nekdanjega voznika Matijo Duha, organizirali še Memorial Matije Duha. Februarja naslednje leto bo namreč minevalo deseto leto od njegove tragične nesreče v daljni Argentini, vsi pa se ga zelo radi spominjamo po prijetnem značaju in pozitivni energiji. Pri omenjenem memorialu gre za novonastalo tekmovanje voznikov kategorije 250cc, na katere so v domačem klubu še posebej ponosni, saj v letošnji sezoni kar trije nastopajo s tekmovalno licenco AMDja (Sven Cerjak, Tilen Bračko ter Gregor Zorko).

Pri članih so organizatorji na startu zbrali izenačeno dvanajsterico voznikov, ki se bo borila za najvišjih 8 mest, ki vodijo najprej v obe polfinalni vožnji. Svojo računico imata tu oba domačina, letos odlični Nick Škorja in obetavni mladinec Miran Praznik, kot tudi veliki talent iz AMTK Ljubljana, Anže Grmek. Gre za voznike, ki so letos v barvah AMD Krško osvojili končno 2. mesto v krstnem ligaškem tekmovanju za AMD, v 1. češki ligi! Na Gubcu bo torej šlo za obračun atraktivnih evropskih voznikov pred vedno odlično krško publiko, ki se je na veliko veselje organizatorja začela vračati na domače dirke.

Dirka v Krškem bo na sporedu v nedeljo, 30.10. ob 16. uri, trening pa dve uri prej, ob 14. uri.

Vstopnice lahko gledalci po predprodajni ceni kupijo preko spletnega Eventim-a na povezavi: https://www.eventim.si/si/vstopnice/speedway-3-pokal-amd-krsko-stadion-matije-gubca-594372 ter na vseh prodajnih mestih Petrol. Vstopnice bodo seveda na dan dirke na razpolago tudi na blagajnah AMD Krško.

Vljudno vabljeni na zaključno dozo adrenalina v letu 2022! Speedway je doma v Krškem!

B. L.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava