6. oktober - svetovni dan cerebralne paralize v Centru Sonček Novo mesto

10.10.2022 | 10:45

6. oktober - svetovni dan cerebralne paralize v Centru Sonček Novo mesto
6. oktober - svetovni dan cerebralne paralize v Centru Sonček Novo mesto

Letošnji dan je potekal pod geslom Milijon razlogov – tudi za dostopne tehnološke rešitve. Cerebralna paraliza namreč prizadene več kot 17 milijonov ljudi po vsem svetu, kar je na milijone razlogov, da se naš glas 6. oktobra sliši. Vsaka oseba, ki živi s cerebralno paralizo je razlog, da si prizadevamo za spremembe.

Da bi pripomogli k ozaveščanju, da je treba ljudem s cerebralno paralizo zagotoviti enake pravice, dostopnost in enake možnosti, kot jih imajo drugi ljudje, smo obiskovalcem v Centru Sonček Novo mesto predstavili dejavnosti VDC-ja Sonček Novo mesto, Društva Sonček za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine in predstavili osebno asistenco. Potekal je tudi pogovor o življenjskih izkušnjah z osebami s posebnimi potrebami in pogovor z uporabnikom osebne asistence ter osebnim asistentom.

Poleg ostalih obiskovalcev nas je obiskalo tudi več skupin in sicer prvošolčki iz Osnovne šole Bršljin, učenci višjih razredov iz Osnovne šole Brusnice, dijaki Srednje elektro šole in tehniške gimnazije, uporabniki VDC-ja Novo mesto in učenci iz Osnovne šole Dragotina Ketteja. Dogajanje je potekalo v prijetnem vzdušju, ki je bilo v popoldanskih urah popestreno z nastopom Urbana in Anžeta, ki sta zaigrala na klaviature in harmoniko. Vsi obiskovalci so bili deležnih sladkih in slanih dobrot, ki so jih pripravili člani društva na kuharskih delavnicah.

Center Sonček Novo mesto se je v popoldanskem času s prodajno informativno stojnico predstavil tudi v nakupovalnem centru Supernova Qlandia Novo mesto.

Center Sonček Novo mesto

Galerija

_zCenter (01)
_zCenter (02)
_zCenter (03)
_zCenter (04)
_zCenter (05)
_zCenter (06)
_zCenter (07)
_zCenter (08)
_zCenter (09)
_zCenter (10)
_zCenter (11)
_zCenter (12)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava