FOTO: Novomeški taborniki na ZLETu

17.8.2022 | 14:15

FOTO: Novomeški taborniki na ZLETu
FOTO: Novomeški taborniki na ZLETu
FOTO: Novomeški taborniki na ZLETu

V petek, 29.7.2022, se je 10 novomeških tabornikov z vodnico novonastalega voda Bagri vkrcalo na vlak do Škofje Loke. Na zbirnem mestu smo odložili del svoje opreme, ki so nam jo odpeljali na taborni prostor, na smučišče Cerkno, sami pa smo se tja odpravili kar peš. S pomočjo treh zemljevidov in znanja orientacije smo se odpravili na štiridnevno hribovito pot. Tam smo nabirali žulje, bolečine v hrbtih in se skladno s tem tudi veliko pritoževali. Kljub temu pa smo vsak dan, polni energije, prispeli na dogovorjeno mesto, kjer smo se srečali z drugimi taborniki, si postavili bivak in pripravili topel obrok.

Na poti smo opravljali raznovrstne izzive, s pomočjo katerih smo se kot vod še bolj povezali, kdaj kakšno ušpičili in imeli priložnost spoznati tudi ostale tabornike, s katerimi smo si delili pot. Poleg dobre glasbe, iger z žogo in zanimivih debat, ki so nam popestrile pot, pa nas je zdaleč najbolj razveselil prelep razgled, ki nas je pričakal na vrhu vsakega, še tako napornega hriba.

Po končnih izračunih smo v štirih dneh prehodili okoli 60 km in osvojili mnogo vrhov. Med osvojenimi so najvišji Lubnik (1025m), Stari vrh (1217m), Črni kal (1112m) in Slugov grič (1223m), Blegoš (1562m) pa nam je žal ušel za nekaj sto metrov, saj smo preveč nestrpno čakali počitek in druženje s tistimi, ki jih na poti nismo uspeli spoznati.

Poleg udeležencev pa je na Zlet odšlo tudi 7 članov prostovoljnega osebja, ki so nas zvečer obiskali in poskrbeli za športno in glasbeno zabavo. Pohodne dni nas je 700 udeležencev iz celotne Slovenije in tujine uspešno zaključilo z vožnjo na sedežnici do tabornega prostora, kjer smo končno odložili težke nahrbtnike, si postavili šotore in pričakali otvoritveno slovesnost, ki se je kasneje prelevila v plesno zabavo ob živi glasbi in zaključila v obliki evakuacije zaradi slabega vremena.

Tabor smo začeli pestro in vznemirljivo, tako da za dolgočasenje nismo imeli priložnosti do samega zaključka. Na celodnevnem izletu smo si ogledali Bolnico Franjo in se kopali v reki Idrijci. Čez dan smo se skupaj kot vod udeleževali različnih poučnih, športnih, ustvarjalnih in predvsem zabavnih ter nam čisto novih delavnic, ter imeli priložnost spoznati mnogo organizacij, s katerimi taborniki sodelujemo že vrsto let. Delavnice so med drugimi vodili tudi naši člani osebja, ki so skrbeli za prav najbolj zabavne izmed vseh. Preverili in obnovili smo taborniško znanje, spoznavali sebe in druge, predvsem pa smo osvojili veliko novega znanja in veščin, tako taborniških, kot netaborniških. Opazovanje zvezd, orientacija, topografija, obiski predstavnikov civilne zaščite, vojske, gorske reševalne službe z reševalnimi psi, deaktiviranje min, mečevanje, izdelava netiv in žlic, okoljevarstvo, športne aktivnosti, teambuilding, uporaba orodja, preživetje in bivanje v naravi, glasbene delavnice, petje ob kitari, vodne igre, karaoke in glasna glasba ter ples pozno v noč. Vse to in še mnogo več nam je bilo na voljo tekom tabora, tako da se je zagotovo našlo nekaj za vsakega.

Člani prostovoljnega osebja iz našega rodu so bili posebej pohvaljeni s strani vodje tabora, saj so poleg zadolžitev pri svojih delavnicah, samoiniciativno pomagali tudi pri nočnih stražah, večernem zabavanju udeležencev in logistiki, zadnji dan pa so celo prevzeli vodilne vloge pri koordiniranju podiranja tabornega prostora. Prav vsi smo spletli široke mreže prijateljstva s taborniki iz cele Slovenije, domov pa smo prinesli neskončno lepih spominov in izkušenj iz Zleta 2022.

Že odštevamo dneve do naslednjega!

Besedilo in foto: Alja Dravinec

Galerija

_zlet (0)
_zlet (1)
_zlet (2)
_zlet (3)
_zlet (4)
_zlet (5)
_zlet (6)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava