Sredozemske igre 2022: Zlato za Jorgića, Kožula in Hribarja

1.7.2022 | 08:20

Reprezentanta in člana NTK Krka Novo mesto in Jorgić in Kožul sta na ekipnem delu sredozemskih iger opravičila vlogo favoritov.

Sredozemske igre 2022: Zlato za Jorgića, Kožula in Hribarja

Če si privoščimo drobno provokacijo, lahko zapišemo: NTK Krka Novo mesto postala ekipni prvak Sredozemlja – Jorgić med posameznik ne bo branil zlato medaljo izpred štirih let

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca, ki jo pod vodstvom trenerke Andreje Ojsteršek Urh sestavljajo trije člani NT Krka Novo mesto, je na sredozemskih igrah v Oranu v Alžiriji v finalnem obračunu s 3:2 premagala Portugalsko.

Jorgić in Kožul sta v končnici ekipnega prvenstva zaigrala toliko dobro, da je slovenska ekipa ponovila uspeh izpred štirih let.

Pa pojdimo po vrsti: v četrtfinalu sta Jorgić in Kožul premagala domačine, Alžirce, kjer je z odlično igro nase opozoril Bouloussa, 250. igralec svetovne lestvice ITTF. Igralec, ki bo zanesljivo zelo hitro napredoval po jakostni lestvici.

Na poti do finala sta slovenska reprezentanta premagala še Španca Alvara Roblesa in Joana Masipa, v finalu pa sta se srečali najboljši ekipi letošnjega prvenstva. Prvi dvoboj med Kožulom in Joaom Monteirom je pripadel Portugalcu, nato pa je Jorgić, ko je že izgubljal z 0:2 v nizih, premagal 41. igralca sveta, Joaa Geralda. Tudi igra dvojic je pripadla portugalskima igralcema, a je Jorgić znova pokazal, zakaj je prvi nosilec turnirja in s 3:1 odpravil Monteira, Kožul pa premagal Geralda.

Darko Jorgić: »Vesel sem novega uspeha reprezentance. Odločili smo se, da ne bom branil 'posamičnega' zlata izpred štirih let. Pred menoj je kar naporen ritem tekmovanja. Julija me čakata dva naporna turnirja v Budimpešti in upam, da bosta kolega v posamični konkurenci potrdila ekipno zmago.«

Deni Kožul: »Kar naporne tekme smo imeli. Zlasti proti Portugalski in seveda še prej v polfinalu proti Španiji. Vedeli smo, da sva z Darko Jorgićem v vseh dvobojih favorita, a vlogo favorita ni odigrati enostavno. Darko je bil zanesljiv, jaz soliden. Zato me bo na letošnje sredozemske igre vezal lep spomin. Upam, da bom uspešen tudi med posamezniki. Za napredovanje se bom meril z dobrimi igralci. To so Italijan Mihai Bobocica, Grk Konstantinos Konstantinopoulos in Mairos Yiangou iz Cipra.«

Peter Hribar: »Čeatitam kolegoma za izjemne igre. Sam sedaj čakam na novo priložnost. Igram v skupini 4. Tam so Španec Alvaro Robles, Alžirec Mehdi Bouloussa in Libijec Habeb Alajaebi. Robles in Bouloussa sta na svetovni lestvici pred mano in zato bo izziv toliko večji.«

KOŽUL DO OSMINE FINALA

Na sredozemskih igrah za Hribarja in Kožula v tekmovanju posameznikov ni šlo vse po načrtih

Na sredozemskih se je iz kvalifikacijske skupine do glavnega žreba prebil le Deni Kožul, medtem ko drugemu krkašu Petru Hribarju to ni uspelo. Boje je nadaljeval v tolažilni skupini.

Uvodoma je dobro šlo Kožulu, ki se je s tremi zmagami uvrstil na glavni turnir. V skupini 8 je premagal Mairosu Yiangou iz Cipra s 4:1 (6, 4, -9, 8, 4), nato še Italijana Mihaia Bobocia s 4:3 (8, -9, 5, -3, -7, 9, 10), brez boja pa je dobil še dvoboj z Grkom Konstantinosom Konstantinopoulosom. Posamične nastope je žal zaključil v osmini finala, kjer je bil močnejši Alžirec Mehdia Boulousse (4:1, 8, 8, 3, -12, 7).

Peter Hribar je v prvi tekmi izgubil proti Špancu Alvaru Roblesu z 1:4 (8, -2, -2, -9, -2), nato pa še proti Boulloussi z 0:4 (-5, -4, -8, 7). V zadnji tekmi v skupini je bil s 4:0 (7, 7, 1, 9) boljši od Libijca Habeba Alajaebija in se tako uvrstil v tolažino skupino. V tolažilni skupini je Hribar, ki je aktualni slovenski državni prvak, v prvem krogu brez boja premagal Libijca, Hussina Elramallija, v polfinalu pa je moral priznati premoč Alžirca Samija Kheroufa z 2:3 (10, -7, -9, 8, -7).

J. P.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava