Stoječe ovacije za Klemna Slakonjo & Small band

21.6.2022 | 13:10

Stoječe ovacije za Klemna Slakonjo & Small band
Stoječe ovacije za Klemna Slakonjo & Small band
Stoječe ovacije za Klemna Slakonjo & Small band
Stoječe ovacije za Klemna Slakonjo & Small band

S stoječimi ovacijami po koncertu Klemna Slakonje & Small banda se je zaključilo praznovanje 23. občinskega praznika Mirna Peč.  

Kulturno društvo Četrtkova brenčanja v Mirni Peči je v sklopu 23. občinskega praznika v nedeljo, 19. junija, povabilo na raznolik in zabaven koncert Klemna Slakonje & Small banda - "Ni, da ni". Obisk je bil znova lep, zasedenih je bilo nekaj več kot 300 stolov in še vsaj 50 stojišč.

Klemen Slakonja je z nastopom več kot dokazal, da ni le odličen igralec in imitator, ampak tudi izjemen pevec. Ob spremljavi Igorja Leonardija na kitari, Tadeja Kampla na basu in Janeza Gabriča na bobnih je pričaral slikovit glasbeni večer, poln znanih melodij in iskrivega humorja. Z glasbeniki se je sprehodil med različnimi glasbenimi žanri – popom, rockom, swingom, jazzom … Zapel je avtorske uspešnice, ki so z milijonskimi ogledi na YouTube obkrožile svet, in nasmejal z imitacijami znanih osebnosti. Od Slavoja Žižka, Jana Plestenjaka, Modrijanov, Oliverja Dragojevića, pa vse do Putina in svetovnih hitov Eda Sheerana, U2, Franka Sinatre in celo Pavarottija.

Da se koncert upravičeno imenuje "Ni, da ni", je Klemen Slakonja s Small bandom potrdil tudi v Mirni Peči. Nekajkrat se je prepevajoč in navdušen sprehodil med občinstvom ter skozi celoten nastop sejal navihane nasmehe na obraze. Obiskovalci so bili deležni vsega in še več – presenetljivega preigravanja med divjim rockom, opero, popom, rapom in narodnozabavno glasbo, s spremljajočo odlično imitacijo pa je Klemen Slakonja vsakokrat izzval navale smeha. Občinstvo ga je s Small bandom zelo zasluženo nagradilo z dvema stoječima ovacijama – prvič ob želji za bis, drugič ob koncu koncerta.

Obiskovalci so bili ob odhajanju domov v tople postelje vidno veseli, srečni in polni tople, pozitivne energije. Vtise so opisovali z besedami "vrhunsko", "neverjetno", "izjemno kakovostno", "dovršeno", "edinstveno", "izvirno". Nastopajoči s Klemnom Slakonjo so se vsi v en glas strinjali, da je v Mirni Peči zelo lepo, in se na povabilo, naj še kdaj pripotujejo v čudovite mirnopeške konce, odzvali s: "Hvala, verjetno pa res kdaj pridemo spet." Z veseljem jih držimo za besedo in jim izrekamo dobrodošlico.

Vmes pa v Kulturnem društvu Četrtkova brenčanja snujejo dalje. Vsak zadnji četrtek v mesecu načrtujejo nekaj domiselnega in vljudno vabijo v Mirno Peč v brenčaško družbo tudi v najbolj vročih poletnih dneh. Zadnji julijski četrtek, 28. julija, bo filmski večer pod zvezdami, ki bo zanimiv za otroke, družine in mlade po srcu. 25. avgusta sledi prav poseben country večer s tremi P-ji - pivom, picami in presenečenjem. Dogodke sproti napovedujejo na svojem Facebook in Instagram profilu ter pošiljajo prijavljenim na mailing listo cetrtkova.brencanja@gmail.com. Prijavite se, da boste obveščeni, in prisrčno vabljeni!

Brenčači

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava