DL: Nerazumno dolge čakalne dobe - z luknjico v srcu čaka na mnenje kardiologa

9.6.2022 | 14:00

ZD Novo mesto (Foto: arhiv)

ZD Novo mesto (Foto: arhiv)

Ker je imel težave, je šel Valentin iz Novega mesta v začetku lanskega novembra »h kardiologu v Zdravstveni dom Novo mesto, misleč, da bom prišel prej na vrsto in hitreje opravil.« A ni s tem prav nič pridobil. Mogoče celo nasprotno. Čeprav je kar hitro opravil vse preiskave, na katere ga je napotil dr. Borković, ki je pri našem klicatelju že ob prvem obisku odkril, da ima srčno napako – srčno luknjico, ga je dr. Borković ponovno sprejel šele januarja. Takrat je zdravnik ugotovil, da ne more oz. kot mu je dejal, da si ne upa narediti obremenilnega testa, ker mora ta biti pod nadzorom. V Ljubljani bi moral na to čakati sedem mesecev, zato je šel klicatelj v Izolo, kjer je po mesecu dni že imel potrebne izvide, ki jih je nato, kot sta bila dogovorjena, dr. Borkoviću poslal po pošti. Zelo neprijetno presenečen pa je bil, ko je nekaj dni pozneje na dom prejel pošto z novim terminom obravnave. »Ne boste verjeli. Ta je šele avgusta,« je dejal. Glede na to, da ima zdaj vse izvide, je klicatelj pričakoval, da bo zdravnik specialist podal mnenje, na podlagi katerega bo lahko njegova osebna zdravnica ukrepala, ali pa vsaj, da bo prišel na vrsto čez mesec dni, ne pa šele čez več kot tri mesece, kot bi šlo za prvo obravnavo. »Že od novembra sem na bolniški. Zdaj pa moram čakati do avgusta in biti še kar naprej na bolniški, s tem da ne vem, ne kako ne kaj je z menoj. To se mi zdi nedopustno,« je dejal.

Da bo kardiolog oz. dr. Borković podal vsaj mnenje, je pričakovala, kot je dejal, tudi njegova osebna zdravnica. Tako pa mu zdaj, če hoče dobiti mnenje, ne preostane drugega, kot da si poišče drugega kardiologa, in sicer samoplačniško. Čakati do avgusta se mu zdi res pretirano dolgo.

Bralčevo pripombo oz. pritožbo, kot jo je sam poimenoval, smo poslali v Zdravstveni dom Novo mesto. Odgovor bomo objavili, ko ga bomo prejeli.

Članek je bil objavljen v 17. številki Dolenjskega lista 28. aprila 2022 v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

Na telefonski številki 07/ 39 30 500 vas čakamo vsak četrtek med 20. in 21. uro.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava