Gorsko hitrostna dirka Tolmin:  dolenjski vozniki uspešni

12.5.2022 | 10:30

Gorsko hitrostna dirka Tolmin:  dolenjski vozniki uspešni
Gorsko hitrostna dirka Tolmin:  dolenjski vozniki uspešni

Pretekli vikend je v Tolminu potekala prva gorsko hitrostna dirka za državno prvenstvo. V Twingo pokalu smo v konkurenci 18. voznikov nastopili trije dolenjski vozniki - Miha Fabijan, David Stušek in Tilen Kovačič.

MIHA FABIJAN, 1. mesto

"Odličen začetek sezone v GHD Twingo pokalu z drugo zaporedno zmago v Tolminu. Razmere na progi so bile v delno mokrih pogojih zahtevne, sam bi si raje želel popolnoma suhe ali deževne dirke. Z napadalno vožnjo od prvega treninga naprej sem našel limit in prave linije, odpeljal dve odlični tekmovalni vožnji ter osvojil zmago, dolenjski uspeh pa sta v konkurenci 18 voznikov z 2. in 5. mestom dopolnila še Stušek in Kovačič. Upam, da se bom tudi na prihodnjih dirkah boril za najvišja mesta ter obranitev lanskega naslova prvaka. Sledi nekaj premora v prvenstvu do avgustovske dirke v Lučinah, medtem pa bom dvakrat nastopil še v mednarodnem Twingo Eurocup pokalu v tujini."

DAVID STUŠEK, 2. mesto

"Začetek vsake sezone je vedno nekoliko negotov, saj ne veš kakšno formo lahko pričakuješ od sotekmovalcev. Po tihem je bila želja priti na stopničke, kar je ob toliko številčni konkurenci Twingo pokala zelo lep uspeh. Dodatna neznanka pa je bila zame tudi proga, saj sem na njej nastopil prvič. Zato je drugo mesto na dirki v Tolminu zame toliko lepši rezultat, sploh v tako spremenljivih pogojih, kakršni so bili, saj v noben trening ali pa tekmovalni vožnji ni bilo povsem suho cestišče. Menim, da smo v ekipi s tem rezultatom naredili dober temelj za nadaljnje delo ter dober skupni končni rezultat. Obenem pa sem zelo vesel in ponosen, da nadaljujemo lanskoletno tradicijo uspehov dolenjskih voznikov v tekmovanju z avtomobili, ki so na nek način rojeni na Dolenjskem."

TILEN KOVAČIČ, 5. mesto

"Dirka v Tolminu je bila kar zahtevna zaradi nepredvidljivih razmer na progi, a je bila ob tem zelo zabavna za samo vožnjo. Sam sem z rezultatom zadovoljen glede na kako močna je bila konkurenca ter same razmere. Že nestrpno čakamo naslednjo dirko v Lučinah."

M. F.
Foto: Luka Gregorič

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava