DL: Dolenjski list nagrajuje zvestobo - Štefan najraje prebira občinske strani

20.4.2022 | 14:15

Štefan Hlišč

Štefan Hlišč

V evidencah Dolenjskega lista je zapisano, da je Štefan Hlišč naš naročnik že od leta 1955, torej 67 let. Žreb ga je določil za naročnika meseca, za nagrado pa si je izbral naročnino na revijo Čvek v križankah. Obiska v bloku nad gasilsko-reševalnim centrom v Ločni se je razveselil. Je že mislil, da nas ne bo.

Potem nam je razložil, kako je s tem 67-letnim naročništvom: »Najprej je bila na Dolenjski list naročena tašča, po njeni smrti pa je bila naročnica žena, ko pa je pred devetimi leti umrla tudi ona, sem naročnik jaz. Vse je ostalo v družini.«

Štefan se je v Novo mesto iz Čakovca priselil leta 1966, ko se je kot teracer zaposlil v gradbenem podjetju Pionir. Za teracerja se je pred tem izučil v Ljubljani. Delal je tudi stopnice za blok, v katerega se je pozneje vselil in v njem še zdaj živi. Ko je Pionir že propadal, se je izučil za tesarja in se leta 2000 upokojil.

Zdaj živi sam. Kljub enainosemdesetim letom je še vedno čil, rad dela na vrtu, čas pa si krajša tudi z vezenjem. V Dolenjskem listu najraje prebere občinske strani, te ga najbolj zanimajo, če ima čas pa prebere cel časopis. V časopisu pogreša radijski spored, ki ga v Stopu, ki ga prilagamo Dolenjskemu listu, ni. »Ampak, časopis začnem brati na zadnji strani, kot večina ljudi, potem pa pogledam osmrtnice, da vidim, ali sem še živ,« v smehu pove Štefan.

Članek je bil objavljen v 11. številki Dolenjskega lista 17. marca 2022

I. Vidmar

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava