Tian Jerman in Aleksandar Maksimović do medalj na velikem mednarodnem turnirju v judu

19.4.2022 | 08:55

Aleksandar 2. mesto

Aleksandar 2. mesto

Tian 3. mesto

Tian 3. mesto

16. 4. 2022 se je v Ljubljani odvijal velik mednarodni judo turnir, na katerem je nastopilo 488 judoistov iz Češke, Hrvaške, Italije, Srbije, Švice, Ukrajine in Slovenije. Na tekmovanju je nastopilo tudi sedem judoistov novomeškega Bushida.

V starostni kategoriji do 14 let se je izvrstno odrezal Aleksandar Maksimović. V prvem krogu tekmovanja ni imel nasprotnika. V četrtfinalu se je pomeril s Hrvatom Laikaufom. Po slabi minuti borbe je Aleksandar Hrvata vrgel za wazari in ga nato še prijel v končni prijem. V polfinalni borbi je Aleksandar potreboval vsega 5 sekund, da je izvedel ko soto gari in nasprotnika iz Celja vrgel na hrbet. V finalni borbi proti domačinu Janu Martinezu Kovaču je Aleksandar takoj poizkusil z enako tehniko, kar pa je nasprotnik izkoristil in izvedel protimet ter zmagal. Maksimović je tako po srebrni medalji v Žireh in zlati v Novem mestu osvojil prepričljivo največji uspeh v svoji dosedanji karieri.

V kategoriji do 60 kg, kjer je nastopilo 20 tekmovalcev, je med dečki U16 nastopil Tian Jerman. Tudi on je bil v prvem krogu prost. V drugem je gladko premagal Brina Kuštra iz Apolona Maribor. V četrtfinalu je po 20 sekundah vrgel in v končnem prijemu zadržal Nejca Miheliča iz Ljubljane. V polfinalu pa se je pomeril z Bežigrajčanom Simonovičem. Tega je Tian pred tremi tedni na državnem prvenstvu premagal. Na tem tekmovanju pa je bil Simonovič bolj učinkovit in s hitrimi napadi Tianu preprečeval, da bi izvajal svoje tehnike. Tian se je dobro upiral in nekajkrat poizkušal s protitehnikami. V tretji minuti dvoboja pa je Simonovič uspel Tiana vreči za wazari in pridobiti odločilno prednost. Tian je nato kar malo razočaran nastopil v borbi za 3. mesto. Tam je učinkovito z ipponom premagal Petra Weissa iz ŠD Tatami.

V kategoriji do 66 kg je Vuk Aristovul Zmijanac v prvem dvoboju premagal Vavpotiča iz Šiške nato pa po zelo izenačenem dvoboju, ki se je zavlekel 3 minute po rednem delu izgubil s kasnejšim zmagovalcem Naidiukom iz Ukrajine. Vuka je navedeni dvoboj tako izčrpal, da kasneje ni več nastopil v popravnih borbah.

Preostali tekmovalci niso bili tako uspešni. Dušan Krbanjević in Jan Luka Čutura sta osvojila 7. mesti, Miha Zupančič pa 9. mesto.

Mag. Metod Jerman

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava