Pogovor z Alenko Rebula - Moč za ta čas

28.2.2022 | 09:30

Pogovor z Alenko Rebula - Moč za ta čas

Splošne knjižnice Dolenjske, Bele krajine in Posavja vas v četrtek, 3. marca 2022, ob 18. uri vabimo na spletni pogovor z Alenko Rebula z naslovom Moč za ta čas. To bo sedmo in hkrati prvo letošnje predavanje v nizu skupnih dogodkov.

Kako (pre)živeti epidemije, stres, nenehno spreminjajoče se okoliščine, ki v nas prebujajo strah, tesnobo, nemoč? In kako lastno ranljivost preobraziti v moč?

Živimo v zahtevnem času; času, ki ga zaznamujejo negotovost, razslojenost, poplava (pol)preverjenih podatkov in (lažnih) informacij, kar samo še krepi naš občutek nemoči. Pa vendarle je življenje že samo po sebi čudež, enkratno doživetje, v katerem je vredno oz. potrebno nenehno negovati odnose z drugimi in zlasti s samim seboj, odkriti svojo notranjo moč in vero vase; vse to pa osmišlja naše delo(vanje), bivanje. Zato smo potrebni novih uvidov in pogumnih korakov v jasno smer.

Pogovoru, ki ga bo povezovala Tanja Mikolič, boste lahko prisluhnili na YouTube kanalu Knjižnice Sevnica.

Alenka Rebula se je rodila v Loki pri Zidanem Mostu, živi pa v Sesljanu pri Trstu. Diplomirala je iz filozofije, psihološka smer, dolga leta je poučevala psihologijo in pedagogiko. Ukvarja se z esejistiko, literaturo, predavanji in delavnicami. Zadnjih dvanajst let dela in piše s svojo učiteljico Josipo Prebeg, ustvarjalko metode Vera vase. Izdali sta že vrsto knjig, ki so dosegle že tisoče bralcev, tako kot njuna spletna stran, na kateri redno objavljata avtorske članke za osebno rast (www.alenkarebula.com).

Več informacij o aktivnostih splošnih knjižnic Dolenjske, Bele krajine in Posavja najdete na FB strani Splošne knjižnice Dolenjske, Bele krajine in Posavja.

Splošne knjižnice Dolenjske, Bele krajine in Posavja smo se odločile, da zaradi boljšega medsebojnega povezovanja in prilagajanja (epidemiološkim) razmeram združimo moči in tako svojim uporabnikom nudimo še kakovostnejše knjižnične storitve, prilagojene njihovim potrebam. To vključuje tudi skupno vstopno spletno točko na družbenem omrežju Facebook, s pomočjo katere svojim uporabnikom nudimo raznovrstne spletne vsebine.

Območno mrežo splošnih knjižnic sestavljamo Knjižnica Brežice, Knjižnica Črnomelj, Knjižnica Kočevje, Knjižnica Miklova hiša Ribnica, Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto, Knjižnica Pavla Golie Trebnje, Knjižnica Sevnica, Ljudska knjižnica Metlika in Valvasorjeva knjižnica Krško.

Knjižnica Sevnica

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava