DL: Edina domačija v zaselku - Pustol dobil asfalt

2.1.2022 | 12:30

Vidu Špecu in njegovi zaročenki sta pri rezanju traku na asfaltirani  cesti pred njihovo domačijo pomagala sevniški župan Srečko Ocvirk in  predsednica sveta KS Zabukovje Ana Ivanić. (foto: P. Perc)

Vidu Špecu in njegovi zaročenki sta pri rezanju traku na asfaltirani cesti pred njihovo domačijo pomagala sevniški župan Srečko Ocvirk in predsednica sveta KS Zabukovje Ana Ivanić. (foto: P. Perc)

Nedavno so v zaselku Pustol, v katerem je le še domačija Špecevih, pripravili krajšo slovesnost ob nedavni posodobitvi ceste do domačije. Ob 360-metrskem asfaltnem odseku ceste Metni Vrh–Zabukovje so položili tudi cevi za javni vodovod in optično omrežje. »Mi smo poskrbeli za pripravo do asfalta, tega pa je financirala krajevna skupnost. Naš vložek je okoli 10.000 evrov,« nam je povedal Vid Špec, mladi prevzemnik kmetije.

33-letni Vid Špec se je zahvalil KS Zabukovje, njenim svetnikom in predsednici Ani Ivanić pa tudi sevniški občini, da je podprla ta projekt in tudi projekt na Pokojnem Vrhu. Zahvala je šla tudi sosedom, družinam Kunšek in Trefalt s Padeža, za pomoč pri izvedbi, Branku in Tilnu Župancu, glavnima izvajalcema, in Vinku Špitalerju.

Vid se je po prerani očetovi smrti odločil, da bo nadaljeval delo na kmetiji, na kateri se ukvarjajo pretežno z govedorejo, imajo tudi precej vinograda. Ravno pred mesecem dni je šlo iz hleva 20 pitancev. Obdelovalnih površin je okoli 10 hektarov, domačija je »v enem kosu«, sredi 23 ha njihovih gozdov.

Vid je po poklicu strojnik, pet let je delal v krmeljskem Inkosu, ko je šlo podjetje v stečaj, pa je takoj našel zahtevno delo v kontroli v podjetju v Krškem, s katerim je že prej sodeloval. Vid je zelo aktiven v društvenem življenju, saj je tudi poveljnik PGD Zabukovje. Njegova partnerica in uradna zaročenka Ana je medicinska sestra v sevniškem zdravstvenem domu, kar je skoraj idealno, da v sevniški vrtec mimogrede odpelje leto in poltretje leto stara otročička ter ju po službi spet odpelje domov, v te lepe kraje pod Bohorjem, na Kozjansko. Naprej od Pustola se pride po gozdni cesti do Konjske Glave, od tam pa je asfaltirana cestna povezava proti Lončarjevemu Dolu in Sevnici.

Članek je bil objavljen v 45. številki Dolenjskega lista 11. novembra 2021

Pavel Perc

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava