Krkaši po nizu devetih zaporednih zmag leto 2021 zaključujejo na 3. mestu

20.12.2021 | 08:40

Krkaši po nizu devetih zaporednih zmag leto 2021 zaključujejo na 3. mestu
Krkaši po nizu devetih zaporednih zmag leto 2021 zaključujejo na 3. mestu

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so v dvorani Marof odigrali zadnjo tekmo v letošnjem letu. Pred domačim občinstvom so gostili ekipo Rokometnega kluba Sevnica in se s pričakovano zmago poslovili od jesenskega dela tekmovanja v 1. B DRL. Krkaši so omenjeni del tekmovanja po devetih zaporednih zmagah zaključili na 3. mestu.

Tudi na zadnji tekmi so Novomeščani osvojili načrtovano zmago in z rezultatom 29:24 (19:13) suvereno premagali ekipo RK Sevnica. Izbranci trenerja Mirka Skoka so od prve do zadnje minute igrali resno in odgovorno ter postopoma višali svojo prednost. Že na polovici tekme so si priigrali šest golov prednosti, enak ritem pa so zadržali tudi v drugem polčasu in se na koncu veselili zaslužene zmage. Pri Novomeščanih je bil najuspešnješi Uroš Knavs z osmimi zadetki, prav toliko pa jih je za Sevničane zadel  Luka Cigler.

Izjavi po tekmi:

Dino Rašo, MRK KRKA: “Zmaga je ostala doma, to smo tudi pričakovali. Borili smo se in leto 2021 zaključili z zmago. Vsi smo veseli, sedaj pa zaslužen premor.”

Klemen Nunčič, RK Sevnica. “Na Krko smo se kar dobro pripravili, kolikor smo se lahko, saj imamo kar nekaj težav z dvorano, ker nam prenavljajo parket, zato je bila ta tekma tudi odigrana v Novem mestu. Trudili smo se po najboljših močeh, saj smo vedeli, da gre za izvrstno ekipo, ki si želi z ekspresnim povratkom nazaj v prvo ligo, med elito. Žal nam ni šlo po načrtih, morda premalo moči in premalo zbranosti v napadu, na koncu pa zaslužena zmaga Krke.”

Statistika:

MRK KRKA: Rauh (3 obrambe), Nosan (1 obramba), Brajer (4 obrambe), Bradeško, Avsec 5, Majstorović 2, Grojzdek 1, Ernestl 2 (2), Knavs 8 (1), Klemenčič 4, Rašo, Lončar 2, Emeršič, Kukman 1, Windischer, Matko 4,
RK SEVNICA: Mlakar, Nunčič (10 obramb), Daks, Hajduk, Kroflič, Zorič 2, Petan, Koritnik 1, Pinterič, Mrgole 4 (3), Perko, Kozinc, Kovačič, Kovač, Vidmar 1, Mastnak 1, Cigler 8, Kuhar 2, Rohtek, Štarkl, Kolman, Fatić 1, Kozole 4 (1), Knez, Blatnik, Kralj,

Sedemmetrovke: MRK KRKA 7 (3), RK SEVNICA 6 (4)
Izključitve: MRK KRKA 6 minut, RK SEVNICA 8 minut

Tekmovanje v 1. B SRL se bo zavoljo bližnjega evropskega prvenstva na Madžarskem in Slovaškem nadaljevalo prihodnje leto. Novomeška ekipa bo uvodno tekmo spomladanskega dela odigrala 5. februarja 2022, v gosteh pri ekipi RD Butan Plin Izola.

MRK Krka

Zvočni zapisi

Dino Rašo, MRK Krka

Klemen Nunčič, RK Sevnica

Galerija

_zzzzzzmrk (01)
_zzzzzzmrk (02)
_zzzzzzmrk (03)
_zzzzzzmrk (04)
_zzzzzzmrk (05)
_zzzzzzmrk (06)
_zzzzzzmrk (07)
_zzzzzzmrk (08)
_zzzzzzmrk (09)
_zzzzzzmrk (10)
_zzzzzzmrk (11)
_zzzzzzmrk (12)
_zzzzzzmrk (13)
_zzzzzzmrk (14)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava