Gimnastični vikend v Novem mestu

20.11.2021 | 08:50

Gimnastični vikend v Novem mestu
Gimnastični vikend v Novem mestu

V Novem mestu se je minuli vikend veliko dogajalo na področju gimnastike. V soboto in nedeljo je potekalo Državno prvenstvo v ženski in moški športni gimnastiki 2021, ki ga je izvedlo Gimnastično društvo Novo mesto. Udeležilo se ga je 368 tekmovalcev iz 17 društev iz vse Slovenije. Zaradi razmer je tekmovanje potekalo brez prisotnosti gledalcev, ki pa so si prireditev lahko ogledali v spletnem prenosu.

V ponedeljek dopoldne smo organizirali še vadbo na gimnastičnem orodju, tokrat zaradi razmer samo za dijake Šolskega centra v Novem mestu. V šestih dopoldanskih urah se je v dvorani zvrstilo več kot 250 dijakov. V popoldanskem času smo izpeljali tudi društveno prireditev, katero so si starši in prijatelji lahko ogledali preko spleta. Na prireditvi so se predstavili otroci iz vseh vadbenih skupin.

Na državnem prvenstvu so dekleta Gimnastičnega društva Novo mesto dosegla naslednje rezultate:

V mednarodni stopnji v kategoriji mlajših deklic je Maša Kastelic osvojila peto mesto v mnogoboju, pri starejših deklicah je bila peta v mnogoboju tudi Živa Tomažič. Živa je vse prisotne navdušila z naslovom državne prvakinje na preskoku. V kategoriji kadetinj je Larisa Može osvojila šesto mesto v mnogoboju, na preskoku in gredi je bila odlična tretja. Pri članicah nas je na gredi zastopala Lana Oberč.

Deklice prve stopnje so osvojile ekipno sedmo mesto (Sara, Naja, Julija, Špela Zala). Posamično sta bili v kategoriji deklic nad 8 let najboljši Naja Kovačič na šestem mestu in Sara Berk na devetem mestu.

2. stopnja je ekipno osvojila šesto mesto (Ema, Sara R., Sara M., Luna).

V 3. stopnji so deklice ekipno osvojile tretje mesto (Ema, Vita, Klara), posamično pa je v kategoriji deklic do 10 let Ema Lesjak osvojila drugo mesto (mnogoboj), v kategoriji deklic nad 10 let pa Vita Dolinar četrto mesto in Klara Matoš deseto mesto.

Deklice 4. stopnje je bile ekipno četrte (Nika, Živa, Julija), posamično pa Nika Belavič deseta.

V 5. stopnji so deklice (Tina, Tija, Ema) zasedle ekipno četrto mesto. Posamično je Ema Tomažič osvojila osmo mesto.

V 7. stopnji so se dekleta (Kaja, Ajda, Klara) razveselila ekipnega tretjega mesta. Posamično je bila tokrat najboljša Kaja Podboj s tretjim mestom, Klara Šterk bila sedma, Ajda Bogataj pa osma.

Dekletom čestitamo in jim želimo veliko uspehov tudi naprej.

A. Š. E.

Galerija

_zzzzzzgim (1)
_zzzzzzgim (10)
_zzzzzzgim (2)
_zzzzzzgim (3)
_zzzzzzgim (4)
_zzzzzzgim (5)
_zzzzzzgim (6)
_zzzzzzgim (7)
_zzzzzzgim (8)
_zzzzzzgim (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava