Odlična preprosta kefirjeva torta - RECEPT
12.11.2021 | 14:50
S prihodom hladnih dni nam nekoliko bolj pogosto zadišijo tudi kakavove sladice. To torto si lahko privoščimo kadarkoli!
To je torta, ki si jo lahko pripravimo tudi zvečer, saj je njena priprava izjemno preprosta in vsebuje večinoma sestavine, ki jih že imamo doma. V njej se prepletata okus kakava in kokosa, ki je izjemno priljubljena kombinacija. Če si zaželimo nekaj še posebej dekadentnega pa jo lahko prelijemo s čokoladno glazuro. Njami!
Potebujemo:
- 300 g polostre moke,
- 1 čajna žlička pecilnega praška,
- 150 g sladkorja,
- 1 zavojček vanilin sladkorja,
- 3 žlice naribanega kokosa,
- 1/2 l pinjenca ali kefirja,
- 1/8 l olja,
- 2 jajci,
- 1 žlica ruma,
- 2 žlici kakava,
- 1 žlica limoninega soka,
- maslo in groba moka za pekač
- Za dekoracijo, po želji: čokoladna glazura, naribani kokos
- POSTOPEK:
- Pekač dobro namastimo in potresemo z moko.
- V skledo presejemo moko in pecilni prašek, dodamo sladkor in vanilin sladkor, kokos, pinjenec ali kefir, olje, jajca, rum in limonin sok. Vse skupaj dobro premešamo.
- Medtem vklopimo pečico na 200 °C.
- Na pripravljeni pekač razporedimo testo, površino zgladimo z lopatko in sladico položimo na srednjo prečko segrete pečice. Temperaturo zmanjšamo na 180 °C in počasi pečemo približno 25 minut.
- Po peki pustimo, da se sladica ohladi v pekaču, nato jo vzamemo ven in prelijemo z glazuro in potresemo z naribanim kokosom.
- Ko se glazura strdi, torto narežemo, vsak kos pa lahko okrasimo s kepico stepene smetane ali sladoleda in postrežemo.
DL: Inšpektorica na bolniški, redarja ni
FranciD: Pa toliko ciganov na socialni!
Jasna Kuljaj nova direktorica
FranciD: Čestitam Jasna! Lepa mora bit...
DL: Zakaj novomeški Glavni trg ne živi...
Marian: Občina je tista, ki lahko privabi...
DL: Portret tedna - Sašo Đukić
FranciD: Malo se je pa že ispel...
DL: Tatovi so se lotili vežice - Brez...
FranciD: Obvezno napisat ime zavarovalnice!
Poroka na prvi pogled: Špela Gornik srečna z Borutom Peterlinom
pon, 29.4.2024
Recept: Jogurtovo pecivo s sadjem
ned, 28.4.2024
FOTO: Pohod po medvedovih stopinjah 2024
tor, 30.4.2024
Fižol malo drugače
ned, 28.4.2024
Idealno živilo za shujševalne diete (+recepti)
sre, 1.5.2024