Krkaš Jorgić sedmi nosilec

30.10.2021 | 09:20

Peter Hribar (foto: NTZS)

Peter Hribar (foto: NTZS)

NTK Krka Novo mesto je organizator dveh pomembnih namiznoteniških turnirjev v Laškem in na Otočcu: WTT Contender Slovenia Hub preseneted by I feel Slovenia - Triindvajseti igralec s svetovne lestvice, krkaš Darko Jorgić, je sedmi nosilec, kar dokazuje o močni konkurenci

V Laškem, znanem zdraviliškem mestu, ki ga še bolj poznajo ljubitelji piva, se v ponedeljek, 1. novembra 2021, začne prvi članski turnir WTT Contender Laško, ki bo trajal do 7.11.2021, igralo pa se bo v treh konkurencah: posamično, dvojicah in mešanih dvojicah. Nato se bo izredno močan turnir za sedem dni preselil še na Otočec, kar je dokaz, kako mednarodna namiznoteniška organizacija zaupa organizacijskim sposobnostim NTK Krka Novo mesto. Turnir na Otočcu se bo začel 8. in končal 14.11.2021.

Medtem ko Darko Jorgić na turnirju v Laškem zaradi obveznosti do nemškega kluba ne bo igral, bosta na njem med drugimi Slovenijo zastopala dva krkaša: Deni Kožul in Peter Hribar. Turnir je res izjemno močan, saj bo na njem poizkušal prvo mesto osvojiti Gaoyuan Lin, sedmi igralec sveta, ki ima težke nasprotnike v znanih imenih. S Švedske prihaja Mattias Falck (9.), iz Kitajske Jingkun Liang (11.) in Chuqin Wang (17.), med favoriti sta tudi Nigerijec Quadri Aruni (16.) in Francoz Simon Gauzy (19.).

Turnir WTT Contender Novo mesto 2021 se bo s kvalifikacijami začel 8. novembra, tekme v glavnem žrebu pa bodo od 11. do 14. novembra. Od slovenskih predstavnikov sta v glavni žreb že uvrščena Darko Jorgić in Bojan Tokić, vsi drugi, Deni Kožul, Peter Hribar, Tilen Cvetko, Aljaž Godec, Žiga Žigon, Mitja Omerzel in Miha Podobnik pa bodo igrali v kvalifikacijah.

J. P.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava