''Drevo na kolo'' se je ustavilo tudi v Trebnjem

8.10.2021 | 10:40

 ''Drevo na kolo'' se je ustavilo tudi v Trebnjem

Ste že slišali za akcijo oziroma projekt »Drevo na kolo«? Drevo na kolo je projekt, s katerim Mladi za podnebno pravičnost skupaj s partnerji Est=etika, Zavod Bob in Zavod 404 ozaveščajo o pomenu trajnostne mobilnosti in ozelenitve mest. Več o projektu si lahko preberete tu.

V sklopu Evropskega tedna mobilnosti 2021 so se 18. septembra ustavili tudi v Trebnjem, kjer so v začasnem parku pred občinsko stavbo opozorili na negativne posledice prometa, ki povzroča segrevanje ter onesnaževanje ozračja in s tem škoduje zdravju ljudi. Posledica netrajnostnega prometa so tudi toplotni otoki, ki še dodatno negativno vplivajo na kvaliteto bivanja. Kot rešitev predlagajo korenito zmanjšanje prometa in prehod na trajnostne oblike mobilnosti – javni prevoz ali sopotništvo, kolo in pešačenje, ter primerno prostorsko načrtovanje s sprejetjem ustreznih ukrepov kot je na primer ozelenitev mest.

Skupini, ki je z vozičkom, namenjenim drevesu, prikolesarila iz Ljubljane, se je za spodbudo na poti do Novega mesta pridružil tudi profesionalni kolesar Jani Brajkovič.

Oddelek za splošne zadeve
Občina Trebnje

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava