Na ogled razstava slik Mance Može

11.6.2021 | 11:15

Na ogled razstava slik Mance Može
Na ogled razstava slik Mance Može
Na ogled razstava slik Mance Može

Od ponedeljka, 7. 6. 2021, si lahko vsak dan v času odprtja knjižnice v avli Kulturnega doma Straža ogledate razstavo slik slikarke Mance Može.

Avtorica razstave, Manca Može, ki že od svoje rane mladosti goji ljubezen do slikarstva, se s svojimi likovnimi deli nezavedno približuje okolju, v katerem prebiva. Njene slike metamorfno prikazujejo dele žive in nežive narave ter prepletanje človeka z naravo, ki jo spoštuje in z njo ustvarja neko harmonično doživetje.

V svojih delih se s pastelnimi odtenki in vmesno črnino približuje sobivanju, čutenju in razumevanju prostora, ki ga lahko začutimo v dvodimenzionalni obliki. Prepoznavne elemente narave s pomočjo barvnih ploskev, črt ter točk preoblikuje do te mere, da slike postanejo celota in so neodvisne od dejanskega predmeta, ki je uprizorjen.

S pomočjo akrilnih barv ter oglja na platno prenese vsa svoja doživetja ob videnem in zavedanje o minljivosti, zato je na slikah moč opaziti plastenje, ki namensko prekriva del preteklosti in hkrati odpira pogled v prihodnost.

Lepo vabljeni, KUD Straža

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava