Slovenska bakla obiskala tudi Mirno

31.5.2021 | 10:30

Dušan Skerbiš in Maja Vtič

Dušan Skerbiš in Maja Vtič

 Slovenska bakla obiskala tudi Mirno

Mirna je bila v soboto popoldne 62. postaja na poti slovenske bakle, ki se bo zaključila v Ravnah na Koroškem na dan, ko se bo v daljnem Tokiu prižgal olimpijski ogenj.

»Slovenska bakla predstavlja simbol povezovanja športnikov, simbol sodelovanja med športniki. Zelo sem vesel, da je obiskala tudi občino Mirna. Kljub temu, da je bilo deževno vreme, se je zbralo več kot 100 športnikov, da smo ponesli slovensko baklo iz Športnega parka Mirna do Športnega parka Trebnje,« je povedal župan Občine Mirna Dušan Skerbiš. 

Župan je baklo predal smučarki skakalki, udeleženki olimpijskih iger in večkrat tudi športnici leta občin Trebnje in Mirna, ki je z njo odtekla prvih nekaj sto metrov. Maja Vtič: »Zanimiva izkušnja. Prvič sem bila v kakšni takšni vlogi. Vreme nam sicer ni bilo najbolj naklonjeno, a ker tudi sama prihajam iz športa, ki se odvija v naravi, sem nekako prilagojena na take razmere.« 

Majo so sicer iz športnega parka pospremili člani Športno-kinološkega društva Mirna, baklo pa je do meje s trebanjsko občino nosilo še 43 prijavljenih tekačev iz Društva upokojencev Mirna, Badmintonskega kluba Mirna, Smučarskega društva Zabrdje, Društva Klira, Nogometnega kluba Mirna, Društva tabornikov rod mirne reke in Društva za šport, kulturo in turizem Partizan Mirna.

Bakla je na poti iz Športnega parka Mirna po trim stezi Trimmigo in cesti čez Brezovico, Hudeje, Račje Selo, Pekel, mimo Cvibelj do Športnega parka Trebnje v soboto tako povezala dve sosednji občini in njuna športna parka.

Sprejem slovenske bakle v obeh občinah je bil povezan tudi s prireditvijo Športnik leta občin Trebnje in Mirna, ki jo je tudi letos organizirala Športna zveza občin Trebnje in Mirna. Priznanja so podelili v Trebnjem, od koder se je od športnikov, ki tekmujejo za mirnske klube oziroma so doma iz mirnske občine, Nika Arih vrnila s priznanjem športni znak in športnik leta po izboru navijačev, Karla Jerič s priznanjem za najboljšo mlado športnico leta 2020, BK TEAM U 13 s priznanjem za najboljšo mlado ekipo leta 2020, športno plaketo je prejel Jože Novak.

Slovenska bakla je sicer promocijski projekt, ki ga organizira Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez, izdelana je bila aprila v jeklarni na Ravnah, kjer bo čez 53 tudi zaključila svojo pot po 212 slovenskih občinah.

P. K. L.

Zvočni zapisi

Dušan Skerbiš

Maja Vtič

Galerija

Mirna, slovenska bakla, foto OKS, Jan Gregorc (13)
Mirna, slovenska bakla, foto OKS, Jan Gregorc (15)
Mirna, slovenska bakla, foto OKS, Jan Gregorc (16)
Mirna, slovenska bakla, foto OKS, Jan Gregorc (19)
Mirna, slovenska bakla, foto OKS, Jan Gregorc (21)
Mirna, slovenska bakla, foto OKS, Jan Gregorc (24)
Mirna, slovenska bakla, foto ROk Nose (1)
Mirna, slovenska bakla, foto ROk Nose (2)
Mirna, slovenska bakla, foto V. Jarm, Obcina Mirna (1)
Mirna, slovenska bakla, foto V. Jarm, Obcina Mirna (2)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava