Slovenska bakla 2. junija tudi v Novem mestu - bi sodelovali?

25.5.2021 | 10:15

Slovenska bakla 2. junija tudi v Novem mestu - bi sodelovali?

Slovenska bakla potuje po občinah, živi med ljudmi, oznanja boljše čase in širi upanje. Počasi se premika naprej in se približuje tudi naši občini.

Baklo bomo v Novem mestu gostili v sredo, 2. junija 2021, med 13. in 15. uro. Ob tej priložnosti vljudno vabimo k sodelovanju društva, šole, klube in vse ostale zainteresirane udeležence, ki bi želeli biti del potovanja slovenske bakle.

Nosilec projekta je Olimpijski komite Slovenije, pri organizaciji projekta v Novem mestu sodelujejo Mestna občina Novo mesto, Zavod Novo mesto in Športna zveza Novo mesto.

POT SLOVENSKE BAKLE V NOVEM MESTU

Začetek potovanja slovenske bakle v našem mestu bo na Olimpijskem centru v Češči vasi, od koder jo bodo kolesarji pripeljali do Župančičevega sprehajališča. Bakla bo pot nadaljevala po sprehajališču, mimo Športnega parka Loka na Pugljevo ulico in na Glavni trg. Krožno bodo potem tekači baklo prenašali na trasi Glavni trg (rotovž) – Dilančeva ulica – Detelova ulica – Jenkova ulica – Glavni trg (cca 300m). Zadnja predaja bakle bo potekala iz Glavnega trga do spomenika Leona Štuklja v Kandiji, od koder jo bodo novomeški olimpijci prinesli pred rotovž.

PRIJAVNICA ZA TEKAČE

Vsi tekači, ki bi želeli nositi baklo, se bodo morali registrirati na spletni prijavnici https://bakla.olympic.si/prijavnica. Spletna prijavnica bo zajemala tudi GDPR, uporabo podatkov in fotografij ter zdravstveni vidik. Prijavnica je odprta do ponedeljka, 31. maja 2021, do 10. ure. V primeru zamenjav v zadnjem trenutku ali prijav dodatnih ljudi, bodo na voljo tudi natisnjeni obrazci, ki jih bodo tekači izpolnili na licu mesta.

Vodje skupin naj člane svojih skupin poleg prijave prek spletne prijavnice obvezno sporočijo tudi na elektronski naslov: miran.jerman@novomesto.si (do petka, 28. 5. 2021, do 10.00). Skupina lahko šteje do osem članov.

Dodatne informacije lahko pridobite na telefonski številki 041 77 34 77 (Miran Jerman – Zavod Novo mesto).

ORGANIZACIJA DOGODKA

Baklo bomo krožno prenašali med 13.45 in 14.45, okvirni razpored nošenja bakle bodo udeleženci dobili v ponedeljek, 31. maja 2021. Tekače pozivamo, da so zaradi prevzema štartnih številk na Glavnem trgu pravočasno. Vsaka skupina (klub, šola itd.) bo prejela spominsko jekleno zapestnico, vsak tekač pa olimpijsko zapestnico.

Na dogodku je potrebno ravnati skladno z navodili NIJZ. Razkuževanje rok bo obvezno pred začetkom in po koncu teka, tekači pa naj na dogodek pridejo z masko. Med tekom slednje ne bo potrebno uporabljati. Pri najmlajših tekačih je v ozir potrebno vzeti tudi maso bakle, ki tehta 2 kilograma.

Vsakega tekača se bo fotografiralo z baklo. Na koncu bo izdelan velik foto kolaž vseh nosilcev bakle.

Po zaključku bo sledila krajša prireditev, kjer bo prisotne pozdravil župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni.

Športni pozdrav,

MO Novo mesto, Zavod Novo mesto, Športna zveza Novo emsto

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava