Na sporedu dolenjski derbi; Trebanjci krkaše jemljejo zelo resno

12.5.2021 | 08:20

Na sporedu dolenjski derbi; Trebanjci krkaše jemljejo zelo resno

V sredo, 12.5., se bosta ob 18:30 v športni dvorani Marof udarila sosedska rivala – MRK Krka Novo mesto in trebanjski Trimo. Izbranci Uroša Zormana po pomembni zmagi nad Celjem znova odhajajo v Novo mesto, a tekma bo vse prej kot lahka. Krkaši se namreč borijo za obstanek, zato Trebanjci želijo ponoviti sobotno predstavo in potrditi vlogo favorita tudi na igrišču.

Rokometaši trebanjskega Trima so v soboto proti aktualnim državnim prvakom z vrhunsko borbo prišli do zelo pomembne zmage z izidom 25:24 (14:10). Moštvo je pustilo srce na igrišču ter zasluženo slavilo novi dve točki. Zdaj je na sporedu novo gostovanje, in sicer v dolenjski prestolnici pri krkaših.

Ti se trenutno nahajajo na zadnjem mestu prvenstvene lestvice, z osvojenimi devetimi točkami. Moštvo je tekom sezone prevzel stari znanec Mirko Skoko, ki poskuša farmacevtom priboriti obstanek med slovensko rokometno elito, a pred njimi je težka naloga.

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje:
“Po zmagi nad Celjem ni časa za evforijo. Krkaši potrebujejo točke v boju za obstanek, zato jih jemljemo resno. Naš cilj je pokazati pravi obraz na igrišču in odigrati dobro tekmo.”

LIGA NLB, ZAOSTALA TEKMA 17. KROGA:
Sreda, 12. maja, ob 18:30 (Športna dvorana Marof, Novo mesto):
MRK Krka Novo mesto – RK Trimo Trebnje

RK Trimo Trebnje

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava