FOTO: Na Florjanovo nedeljo blagoslov gasilskega vozila PGD Stična

12.5.2021 | 11:50

FOTO: Na Florjanovo nedeljo blagoslov gasilskega vozila PGD Stična
FOTO: Na Florjanovo nedeljo blagoslov gasilskega vozila PGD Stična

Ob prazniku svetega Florjana – zavetnika gasilk in gasilcev, je v nedeljo, 9. maja 2021, v Stiški baziliki potekala Florjanova maša sektorja Stična. Florjanovo mašo stiškega sektorja, ki ga sestavljajo gasilska društva Metnaj, Muljava, Ivančna Gorica in Stična, je daroval stiški župnik p. Branko Petauer.

Letošnja Florjanova nedelja je bila predvsem za gasilce PGD Stična še posebej slovesna, saj je po maši potekal blagoslov gasilskega vozila VW Transporter z oznako Hitro tehnično reševalno vozilo (HTRV-1). Kot je povedal predsednik PGD Stična Rok Oven, vozilo HTRV-1 s pogonom na vsa štiri kolesa, prostorom za prevoz posadke gasilcev 1+4 ter sodobno gasilsko tehnično reševalno opremo, pomeni pomemben napredek v razvoju društva kot tudi učinkovitejšega posredovanja ob različnih tehničnih intervencijah, katere izvajajo kot gasilska enota širšega pomena.

Nabava samega vozila se je začela že v letu 2018, ko je Občina Ivančna Gorica v rebalansu proračuna zagotovila dodatna sredstva za potrebe opravljanje gasilske dejavnosti v občini. Vozilo so v društvu pričakali konec leta 2019, vendar zaradi epidemioloških razmer uradnega prevzema še ni bilo moč izvesti. So se pa zato letos, ko društvo praznuje 95 let delovanja, odločili, da v sklopu maše za gasilce z blagoslovom pospremijo vozilo k opravljanju varnih in uspešnih intervencij.

Vozilo je po maši blagoslovil p. Branko ob prisotnosti predsednika Gasilske zveze Ivančna Gorica Jureta Strmoleta in podžupana občine Ivančna Gorica Tomaža Smoleta.

Gašper Stopar

Galerija

_zflorjan (01)
_zflorjan (02)
_zflorjan (03)
_zflorjan (04)
_zflorjan (05)
_zflorjan (06)
_zflorjan (07)
_zflorjan (08)
_zflorjan (09)
_zflorjan (10)
_zflorjan (11)
_zflorjan (12)
_zflorjan (13)
_zflorjan (14)
_zflorjan (15)
_zflorjan (16)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava