V Trebnjem gostuje Butan Plin Izola; Zorman: Spodrsljajev si ne smemo več privoščiti

19.3.2021 | 08:20

V Trebnjem gostuje Butan Plin Izola; Zorman: Spodrsljajev si ne smemo več privoščiti
V Trebnjem gostuje Butan Plin Izola; Zorman: Spodrsljajev si ne smemo več privoščiti

Trebanjski rokometaši se po enotedenskem reprezentančnem premoru ponovno vračajo na prvoligaško sceno. Zdaj bo ritem tekem nekoliko manj naporen, in sicer zaradi zaključka evropske sezone običajno le ena tekma na teden, že danes pa bo šlo zares, ko v Trebnjem gostuje Butan Plin Izola.

Zasedba trebanjskega Trima je tik pred reprezentančnim tednom gostovala na derbiju pri Gorenju Velenju in po napeti končnici izgubila (30:27), a po porazu velenjskih os na ormoškem Hardeku še naprej ostaja v igri za naslov državnega podprvaka. Pred četo Uroša Zormana je na sporedu kar nekaj tekem, na katerih si ne sme privoščiti spodrsljaja. Prva priložnost za novi dve točki bo že danes, ko na Dolenjskem gostuje ekipa Butan Plin Izole, tekmeca, ki so ga trebanjski levi leta 1995 premagali v boju za uvrstitev med slovensko rokometno elito ter se prvič v klubski zgodovini prebili med najboljše slovenske klube.

Primorci so pred tedni zamenjali trenerja, saj je Fredija Radojkoviča na trenerskem stolčku nasledil dolgoletni izolski rokometaš Peter Božič, skupaj z desno roko in legendo slovenskega rokometa, Matjažem Brumnom. Trenutno se po odigranih sedemnajstih tekmah nahajajo na zadnjem mestu prvenstvene lestvice in imajo na svojem računu 6 točk.

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje:
“Po reprezentančnem premoru se znova vračamo na klubsko sceno. Z Evropo smo končali, zato vse misli usmerjamo v Ligo NLB in se na vsakega tekmeca pripravljamo zelo resno. Spodrsljajev si ne smemo več privoščiti, zato bomo proti Butan Plin Izoli v tekmo krenili osredotočeno in z jasnimi načrti.”

Srečanje med trebanjskimi levi in izolskimi rokometaši se v petek, 19. marca, prične ob 19:00, s prenosom na trebanjski Facebook strani.

LIGA NLB, 20. KROG:
Petek, 19. marca, ob 19:00 (Športna dvorana Trebnje):

RK Trimo Trebnje  – RD Butan Plin Izola

RK Trimo Trebnje

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava