Zakonca Derenda med dolgoletnimi pari iz sveta zabave

18.2.2021 | 14:10

Frenk in Nuša Derenda

Frenk in Nuša Derenda

Tanja Zajc Zupan in Bogdan Zupan

Tanja Zajc Zupan in Bogdan Zupan

Simona Vodopivec in Jure Franko

Simona Vodopivec in Jure Franko

Miki in Petra Vlahovič

Miki in Petra Vlahovič

Tomaž Kozlevčar in Eva Kozlevčar

Tomaž Kozlevčar in Eva Kozlevčar

Hannah Mancini in Greg Yurkovic

Hannah Mancini in Greg Yurkovic

Branko, Maja in Martina Robinšak

Branko, Maja in Martina Robinšak

Jože in Andreja Potrebuješ

Jože in Andreja Potrebuješ

Pero in Darja Lovšin

Pero in Darja Lovšin

Mia Žnidarič in Steve Klink

Mia Žnidarič in Steve Klink

Lojze in Romana Krajnčan

Lojze in Romana Krajnčan

Alenka Godec

Alenka Godec

Feri Lainšček

Feri Lainšček

Veliko znanih Slovenk in Slovencev iz naše estrade potrjuje, da je ljubezen lahko dolgotrajna in vztraja.

Nuša Derenda je svojega bodočega moža Frenka Derendo spoznala že v srednji šoli. Glasbena skupina, v kateri je igral, je namreč iskala pevko in izbrali so njo. Poročila sta se leta 1995, v zakonu pa sta se jima rodila dva sinova: Matevž in Gašper.

Najmlajši sin utemeljitelja narodnozabavne glasbe Slavka Avsenika Gregor Avsenik je življenjsko sopotnico našel v Katarini, v zakonu pa ju je osrečilo kar pet otrok: Saša, Monika (ki sta šla po njegovih stopinjah) ter Nataša, Primož in Aleš.

Pevec, pianist, skladatelj, aranžer in zborovodja Tomaž Kozlevčar je življenjsko družico našel v Evi. Poročena sta več kot tri desetletja, ljubezen pa sta kronala s sinovoma Ninom in Samom ter hčerko Kim. Svoje glasbene gene je Tomaž prenesel na ves podmladek. Nino in Samo sta pela v Perpetuum Jazzile v času, ko je bil njun oče njen umetniški vodja, nato pa sta Samo in Tomaž ustanovila svojo, XXL vokalno skupino. Kim pa je uspešna violončelistka.

Kuharski mojster in sodnik oddaje MasterChef Slovenija Karim Merdjadi bo letos s Heleno obeležil 27 let zakona, v katerem sta se jima rodila hčerka Nika in sin Tilen.

Pevka Hannah Mancini je z Gregom Yurkovicem nedavno obeležila 20-letnico zakona, skupaj pa sta še pet več. V zakonu se jima je rodila hči Astrid.

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je pred 21 leti večni da dahnil fotografinji in galeristki Barbari. Ljubezen sta kronala s tremi otroki.

Tenorist in član ansambla SNG Opera in balet Ljubljana Branko Robinšak je svojo ljubezen življenja našel v flavtistki Maji. Imata sina in hčerko. Hči Martina je šla po očetovi poti. Poje v zboru ljubljanske opere, pela pa je že tudi kot solistka, in sicer v vlogi Barbarine v Mozartovi Figarovi svatbi. Na odru ljubljanske opere pa je stal že tudi Brankov vnuk Tim Filip. Bil je mali Pinkerton v Puccinijevi Madame Butterfly.

Slovenist in glasbenik Marjan Bunič zakonsko srečo uživa z Bredo. Skupaj imata dva otroka.

Glasbenik Magnifico je več kot dve desetletji poročen z besedilopisko, glasbenico in pisateljico Barbaro Pešut, skupaj pa imata sina Petra.

Pevka Romana Krajnčan in skladatelj, pozavnist ter dirigent Lojze Krajnčan sta si večno zvestobo obljubila decembra leta 1985, sad njune ljubezni pa sta dva sinova: glasbenik, skladatelj, scenarist in režiser Kristijan ter plesalec, pevec in performer Žigan.

Pevka Natalija Kolšek je z Markom poročena 25 let, zakon pa sta kronala s tremi otroki: sinom Anejem ter hčerkama Aišo Najo in Aniso.

Glasbenik Miki Vlahovič bo s svojo Petro 29. junija praznoval 25. obletnico poroke. V zakonu sta se jima rodila sin Mark in hčerka Tia.

Pevka Regina je že 26 let poročena s filmskim režiserjem in skladateljem Aleksandrom Kogojem. Leta 1996 ju je osrečil sin Aleksander.

Citrarka Tanja Zajc Zupan je z Bogdanom Zupanom poročena že osemindvajset let, sadova njune ljubezni pa sta sin Domen in hčerka Ana.

Glasbenik Fredi Miler in njegova Marjana bosta letos proslavila 34 let ljubezni. V zvezi sta se jima rodila sinova Dejan in Sandi.

Glasbenik Ivan Hudnik bo septembra praznovala že 37. obletnico poroke. S Karmen so ju v zakonu osrečili sin Erik in hčerki Nina in Ines.

Podpis Čuk Jože Potrebuješ je večni da Andreji dahnil pred 23 leti, v zakonu pa sta se jima rodili hčerki Petra in Eva.

Pevec Werner je svoji Andreji poročni prstan nataknil pred 21 leti, v zakonu pa sta se razveselila hčerke Kanenas.

Pevka Alenka Godec svojega moža Primoža Trontlja pozna že zelo dolgo. Bila sta namreč skoraj soseda. Svojo ljubezen sta kronala s sinom Luko.

Pevec Alfi Nipič je svojo Bebo spoznal na mladinskem plesu in od takrat sta neločljiva. V zakonu sta se jima rodila dva sinova: Samo in Dejan.

Pesnik, pisatelj, scenarist in dramatik Feri Lainšček je svojo bodočo ženo Duško spoznal že v 6. razredu osnovne šole in do danes sta ostala zvesta drug drugemu – takrat pa so ga zaradi tega celo hoteli vreči iz šole, vendar ga je oče rešil. Skupaj imata hčerko Kajo in sina Lena Kaja.

Prekmurski godec Vlado Kreslin je večno zvestobo Evi obljubil 17. junija 1995. V zakonu sta se razveselila hčerk Čarne Katarine in Ajdine Marije ter sina Naja Vida.

Pevka Simona Vodopivec Franko in nekdanji alpski smučar, podjetnik in producent Jure Franko sta se spoznala na enem od Belih koncertov, s katerimi se je takrat podpiralo slovensko smučarijo, iskrica pa je preskočila šele približno 15 let pozneje, in sicer na Japonskem, kjer je Simona na predstavitvi Slovenije pela ljudske pesmi, Jure pa je bil tudi tam, takrat že ugleden poslovnež. Poročila sta se leta 2000 in se preselila v Ameriko. Tam se jima je najprej rodil Aiden, tri leta pozneje še Maya. A je predvsem Simono vleklo nazaj v domovino, zato so se vrnili v Slovenijo.

Glasbenik Miha Guštin - Gušti je svojo bodočo ženo Chantal spoznal, ko je bilo njemu 16, njej pa 14 let. Ljubezen sta kronala s tremi otroki: Krisom, kitaristom skupine Joker Out, Maksom in Majo.

Pevka Mia Žnidarič je življenjskega sopotnika našla v ameriškem skladatelju in pianistu Stevu Klinku

Poti basista Čarlija Novaka in pevke Damjane Golavšek so se prekrižale, ko so jo člani skupine Hot, hot, hot, v kateri je igral Čarli, snubili za sodelovanje. Najprej sta bila samo sodelavca, potem pa je zveza prerasla v nekaj več. Zdaj sta skupaj že 30 let, oba pa sta v zvezo »prinesla« po eno hčerko.

Glasbenik Pero Lovšin je poročen z ljubeznijo iz študentskih let Darjo, skupaj pa imata dva otroka: sina Mateja in hčerko Nejko.

Režiser, direktor fotografije in scenarist Karpo Godina je srečo v ljubezni našel v glasbeni oblikovalki Darji Hlavka Godina, s katero imata tudi 26-letno hčerko Hano.

Jure in Urša Sešek letos praznujeta 24. obletnico poroke in 32 let od prvega poljuba. Poznata se iz osnovnošolskih hodnikov, svojo ljubezen pa sta kronala s tremi sinovi: Luko, Janom in Miho.

T. P.; odkrito.si

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava