Derbi Trebanjcem, a se je Krka dobro borila

26.9.2020 | 09:30

<a target="_blank"></a> Derbi Trebanjcem, a se je Krka dobro borila
<a target="_blank"></a> Derbi Trebanjcem, a se je Krka dobro borila

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so sinoči v 4. krogu Lige NLB gostovali pri ekipi RK Trimo, kjer so po slabši predstavi v drugem polčasu morali športno priznati premoč gostiteljem. Derbi v dvorani OŠ Trebnje se je končal s 32:27 (13:12).

Novomeščani so tekmo začeli odlično in z borbeno ter agresivno igro Trebanjcem povzročali nemalo preglavic. Varovanci trenerja Romana Zarabca so narekovali oster tempo igre in v 10.minuti imeli prednost dveh zadetkov (2:4). Gostitelji so prvič uspeli izenačiti v 17. minuti, šest minut kasneje pa so zaostanek izničili in povedli, do polčasa pa si večje prednosti niso priigrali. Moštvi sta na velik odmor odšli pri izidu 13:12.

V nadaljevanju so gostitelji hitro ušli na +4 (17:13), Krkaši pa so znova naredili nekaj napak, kar je botrovalo novi, višji prednosti Trebanjcev, ki so napake znali izkoristili. A Novomeščani niso vrgli puške v koruzo, še naprej so se močno upirali v tej sezoni zelo okrepljenim Trebanjcem, ki so na koncu vendarle dosegli vnaprej načrtovano zmago. Ekipi Trebnjega in Krke se bosta v tej sezoni srečala še na povratni tekmi, ki bo konec februarja prihodnje leto.

V trebanjski ekipi je bil najbolj učinkovit Marko Kotar s sedmimi, v novomeški pa Tilen Kukman s šestimi zadetki.

Izjave po tekmi:

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje: »Čestitke fantom za novi dve točki, Novomeščanom pa za korektno in borbeno odigrano tekmo. Za nami je zelo težka tekma, v kateri so se Novomeščani izkazali za izjemno zahtevno ekipo. Pred nami je že evropski obračun z Madžari, na katerega se bomo čim bolje pripravili.«

Roman Zarabec, trener MRK Krka Novo mesto: »Čestitam Trimu za zmago. Borili smo se po svojih močeh. Trebanjci veljajo za zelo močno fizično ekipo, mi pa ob tem dozorevamo. Igra bi bila lahko tudi boljša, a razlika s Trimom se trenutno precej pozna.«

Novomeška ekipa bo v prihodnjem krogu v soboto, 3. oktobra, gostila ormoški Jeruzalem, trebanjska pa bo dan kasneje gostovala pri Celju Pivovarni Laško.

Statistika:

Trimo Trebnje: Tomić, Brana, Rašo 2 (1), Didovič 2, Grojzdek 1, Dobovičnik 5, Cingesar 1, Hamidović 1, Kotar 7, Kamnikar, Potočnik 3, Kmet, Udovič 1, Grbič 5, Cirar 4 (1), Florjančič.
MRK Krka: Pavlin, Bevec 2, Je. Avsec, Majstorović 1, Ja. Avsec 2, Hvastija, Irman 2, Jakše 4, Rajh, Klemenčič 1, Rašo 4, Batagelj 2, Brajer, Radović, Kukman 6, Matko 3.
Sedemmetrovke: Trimo Trebnje 5 (2), Krka 3 (3).
Izključitve: Trimo Trebnje 12, Krka 14 minut.
Rdeča kartona: Potočnik (49.), Jakše (60).

MRK Krka

Galerija

_zzzzzzzzkrka (1)
_zzzzzzzzkrka (2)
_zzzzzzzzkrka (3)
_zzzzzzzzkrka (4)
_zzzzzzzzkrka (5)
_zzzzzzzzkrka (6)
_zzzzzzzzkrka (7)
_zzzzzzzzkrka (8)
_zzzzzzzzkrka (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava