FOTO: Krkaši prek Dobove do prvih točk v sezoni

20.9.2020 | 10:00

FOTO: Krkaši prek Dobove do prvih točk v sezoni

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so v domači dvorani Marof v 3. krogu lige NLB sinoči gostili ekipo MRD Dobova in v dramatični končnici prišli do tako željene prve zmage v sezoni. Novomeščani so tekmo dobili z rezultatom 23:21 (10:8), Dobovčani pa tudi po tretjem krogu ostajajo praznih rok.

Krkaši so v tekmo vstopili nekoliko nesproščeni, kar so gostje izkoristili in v uvodnih minutah povedli. Varovanci trenerja Romana Zarabca so v 12. minuti po dveh zaporednih zadetkih Jerneja Avsca izid poravnali na 3:3, štiri minute kasneje pa prvič na tekmi povedli s 6:3, prednost pa so po zaslugi nezbranosti gostov v 20. minuti še oplemenitili in vodstvo povečali na 8:5. Do polčasa, ko sta obe ekipi zgrešili kar nekaj stoodstotnih strelov, so Novomeščani le ohranili doberšen del prednosti in polčas zaključil pri izidu 10:8. V nadaljevanju Krkaši niso popuščali, saj so v 44. minuti že imeli vodstvo petih zadetkov (16:11). Gostje iz Dobove so se sicer v 52. minuti približali na 20:18, po zadetku Jana Bevca in Jerneja Avsca pa so farmacevti rešili vprašanje o zmagovalcu. Tokrat je v vratih blestel Krkin vratar Luka Radović, ki je zbral 14 obramb in je bil s strani obeh trenerjev razglašen za najboljšega igralca tekme.

Jan Bevec in Jernej Avsec sta bila poleg Jake Jakšeta (5) in Tilna Kukmana (4) tudi najboljša strelca pri Novomeščanih. Na drugi strani je pet zadetkov dosegel Dorian Markušić, štiri pa Dean Šešić in Alen Šibanc.

Izjave po tekmi:

Roman Zarabec, trener Krke: »Te zmage smo si zelo želeli in fantom čestitam za prve točke. Kljub številnim napakam smo tekmo srečno pripeljali h koncu, vendar menim, da bi srečanje lahko rešili že veliko prej. Sedaj nas čakajo priprave za prvi derbi v sezoni, saj naslednji konec tedna gostujemo v Trebnjem.«

Benjamin Teraš, trener Dobove: »Imamo težave s poškodbami, vendar to niso izgovori. Fantje so tako kot Krka dobro odigrali v obrambi. Ne bom rekel, da je bil naš vratar slab, je pa blestel krkin vratar. Če zgrešiš več kot deset strelov, je tekmo res težko zmagati. Še enkrat ponavljam, da sem z igro mojih fantov v fazi obrambe zelo zadovoljen, le v napadu moramo v bodoče napade stoodstotno zaključevati. Ekipa Krke je naše napake v napadu izkoristila in zasluženo zmagala.«

Luka Radović, vratar Krke in naj igralec tekme: »Zelo sem vesel prvih točk. Mislim, da ekipa sedaj lažje diha, razpoloženje po zmagi je neprimerno boljše in upam, da bomo s takim ritmom le še nadgrajevali tekme, ki sledijo.«

Statistika:

MRK Krka: Bevec 5, Jernej Avsec 4, Majstorović, Jaka Avsec 2, Hvastija, Irman 1, Jakše 5, Rajh, Klemenčič 2, Rašo, Batagelj, Brajer, Radović, Kukman 4 (2), Matko.

MRD Dobova: Bradeško, Markušić 5 (1), Abramović, Dragan, Leben, Jezernik, Košir 2, Mlakar 2, Šešić 4, Glaser, Raguž 3 (1), Kozolič 1, Sintič, Mijušković, Blaževič, Šibanc 4 (1).

Sedemmetrovke: Krka 2 (2), Dobova 5 (3).

Krkaše v prihodnjem krogu v soboto, 26. septembra, čaka gostovanje v Trebnjem, zasedba iz Dobove pa bo dan kasneje gostila Celje Pivovarno Laško.

MRK Krka

Galerija

_zzkrka (01)
_zzkrka (02)
_zzkrka (03)
_zzkrka (04)
_zzkrka (05)
_zzkrka (06)
_zzkrka (07)
_zzkrka (08)
_zzkrka (09)
_zzkrka (10)
_zzkrka (11)
_zzkrka (12)
_zzkrka (13)
_zzkrka (14)
_zzkrka (15)
_zzkrka (16)
_zzkrka (17)
_zzkrka (18)
_zzkrka (19)
_zzkrka (20)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava