Trebanjski levi odhajajo v Ribnico

18.9.2020 | 08:40

Trebanjski levi odhajajo v Ribnico
Trebanjski levi odhajajo v Ribnico

V soboto bo v ribniški športni dvorani na sporedu derbi 3. kola Lige NLB. Četa Uroša Zormana se bo pomerila z aktualnimi državnimi podprvaki, a obračun bo služil kot dobra priprava pred prvim evropskim obračunom z madžarskim Balatonfuredijem.

V trebanjskem taboru je vzdušje pred derbijem 3. kola Lige NLB precej dobro. Rokometaši Trima iz Trebnjega so sezono, vključno z evropskim napredovanjem, odprli s kvartetom zmag ter si priigrali dobro popotnico pred napornim ritmom tekem (Ribnica, Balatonfuredi, Krka, Celje PL, Gorenje Velenje).

Ekipa Rika Ribnice se zadnja leta redno uvršča v sam vrh slovenskega klubskega rokometa. V minuli sezoni ji je po predčasno zaključenem prvenstvu, uspelo osvojiti drugo mesto v državnem prvenstvu. V lanski sezoni so se suhorobarji proti trebanjskim levom veselili minimalne zmage z 29:28, z golom Rista Vujačića po izteku igralnega časa.

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje:
»Čaka nas izredno gostovanje pri ekipi Rika Ribnice, ki se zadnja leta redno uvršča v vrh slovenskega rokometa. Ribničani so pred tekmo favorit, a tudi mi imamo svoje načrte in verjamem, da se obeta zelo zanimiva tekma. Naj zmaga rokomet!«

Srečanje med RD Riko Ribnica in RK Trimo Trebnje se bo v ŠC Ribnica pričelo v soboto, 19. septembra, ob 19.00.

LIGA NLB, 3. KROG:
Sobota, 19. septembra, ob 19.00 (ŠC Ribnica):
RD Riko Ribnica – RK Trimo Trebnje

RK Trimo
Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava