Vabljeni k ogledu razstave »Riba je IN«

5.9.2020 | 09:35

Simbolna slika (foto: arhiv)

Simbolna slika (foto: arhiv)

V sklopu projekta »Riba je IN« je Občina Sevnica v sodelovanju s Posavskim muzejem Brežice pripravila razstavo na temo reke Save in sladkovodnih rib. Panoji, ki v slovenskem in angleškem jeziku opisujejo življenje ob reki, ribolov in sladkovodne ribe, so postavljeni na ploščadi pri spomeniku NOB na Trgu svobode v Sevnici.

Razstava prikazuje pomemben del sevniške zgodovine in sedanjosti, zato iskreno vabljeni k ogledu. Občina Sevnica se za pomoč pri izvedbi in pripravi razstave zahvaljuje Posavskemu muzeju Brežice ter Sevničanoma Ljubu Motoretu za številne fotografije in Ani Jazbec za oblikovanje razstave.

Nosilec projekta »Riba je IN« je Občina Sevnica, partnerji pa so KŠTM Sevnica, Društvo kmetic Sevnica, Društvo kmetic Brežice, Društvo kmečkih žena Arnika iz Radeč, Društvo podeželskih žena Pod Gorjanci iz Kostanjevice na Krki, ribogojsko podjetje Akval d.o.o. z Blance in Občina Krško. Vsebina projekta poleg razstave zajema še več drugih dejavnosti z osrednjimi ciljem krepitve kakovostne prehrane, vključevanja kakovostnih prehranskih izdelkov v prehrano domačinov in širjenja kulture uravnotežene prehrane z ribami.

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo ter Republike Slovenije. Za vsebino je odgovorna Občina Sevnica. Organ upravljanja, določen za izvajanje Operativnega programa za pomorstvo in ribištvo v Republiki Sloveniji 2014–2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Občina Sevnica

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava