AVDIO: Mirna - 46 jih je prvič prestopilo šolski prag

3.9.2020 | 10:50

AVDIO: Mirna - 46 jih je prvič prestopilo šolski prag
AVDIO: Mirna - 46 jih je prvič prestopilo šolski prag
AVDIO: Mirna - 46 jih je prvič prestopilo šolski prag
AVDIO: Mirna - 46 jih je prvič prestopilo šolski prag

46 otrok je v torek prvič prestopilo šolski prag Osnovne šole Mirna. Tudi letos so zanje pripravili prijazen sprejem, na katerem so jim podarili knjigo in nadeli rumene rutice.

Mirnsko osnovno šolo v letošnjem šolskem letu obiskuje 286 otrok v rednih oddelkih šole, poleg tega pa še 38 otrok v oddelkih šole s prilagojenim programom in skoraj 150 otrok v vrtcu. Ob ustanovitvi občine, v šolskem letu 2011/2012, je šolo obiskovalo 222 učencev, leto kasneje trije manj.

»Zelo sem vesel, da se število otrok v osnovni šoli povečuje in ponosen sem na to, da smo začeli tudi z aktivnostmi za vrtec, kajti vidimo, da bomo s tem, ne samo pridobili prostore za vrtec, ampak sprostili prostore v osnovni šoli, ki jih danes uporabljajo otroci vrtca, da bodo namenjeni osnovnošolcem za kvalitetno šolsko vzgojo,« je povedal župan Občine Mirna Dušan Skerbiš. (- pripeta tonska izjava D. Skerbiša)

46 prvošolcev je razdeljenih v dva razreda, enemu je razredničarka Polonca Gole, drugemu Barbara Jazbinšek, tudi letos bosta z najmlajšimi šolarji tesno povezani Mojca Milčinovič in Mihaela Silvester, na novo pa še učiteljica angleškega jezika in glasbene umetnosti Zala Hrastnik.

Po prvem šolskem dnevu je ravnateljica Anica Marinčič povedala: »Vtisi po prvem šolskem dnevu so topli, čeprav je bil ta prvi šolski dan v malo spremenjenih razmerah. Korona je nad nami, med nami ne, niti je ne želimo. Vendar se ne damo. Naš cilj je jasen: zagotoviti varno okolje za vse, ki prihajajo v zavod Osnovna šola Mirna, pa tudi spodbudno in prijazno. Kajti v spodbudnem, prijaznem okolju, ki ti nudi toplino, je možno delati, je možno dosegati dobre rezultate, visoke rezultate, je možno zagotoviti tudi vsem udeležencem vzgojno-izobraževalnega procesa dobro delo.« (- pripeta tonska izjava A. Marinčič)

Učenci mirnske osnovne šole se tako redno udeležujejo tekmovanj na šolskem, regijskem in državnem nivoju tako na predmetnih področjih kot v športu, kjer dosegajo najvišje rezultate, nadpovprečni so tudi njihovi rezultati na nacionalnih preverjanjih znanj. Poleg rednega pouka imajo otroci na voljo številne interesne in obšolske dejavnosti (ritmična gimnastika, ples, badminton, nogomet, šah, pevski zbor, lokostrelstvo, taborniki ...), ki so včasih zaradi stiske s prostorom in kadrom na urniku po 16. uri, tako da je za udeležbo na njih ključna podpora staršev.

P. K. L.

Zvočni zapisi

Anica Marinčič po prvem šolskem dnevu

Dušan Skerbiš o povečanju števila otrok v šoli

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava