Znan razpored 4. SKL za tekmovalno sezono 2020/21; od naših Krško in Ivančna Gorica

29.8.2020 | 08:50

KK Krško (FB)

KK Krško (FB)

V prostorih Košarkarske zveze Slovenije je potekal še žreb 4. SKL za prihajajočo tekmovalno sezono. V tekmovanje se je prijavilo 13 ekip, ki je razdeljenih v skupini vzhod in zahod. Tekme prvega kola so predvidene za 17. oktober.

4. SKL (13 ekip)

Predviden začetek: 17. oktober 2020
Vzhod: Dravograd Koroška, Krško, Miklavž, Radenska Creativ Sobota, Vrani Vransko;
Zahod: Globus, Gorenja vas, Ivančna Gorica, Kras, Logatec, Orli Postojna, Radovljica, ŠD Šentvid – Ljubljana


V tekmovanju sodeluje 13 ekip, ki so razdeljene v dve skupini s po šestimi oziroma sedmimi ekipami (vzhod in zahod). Tekmovanje poteka po dvokrožnem ligaškem sistemu (10 oziroma 12 kol) in razporedu, ki je določen na podlagi Bergerjeve tabele in izžrebanih številk.

V drugi del tekmovanja za naslov prvaka 4. SKL se uvrstijo štiri prvouvrščene ekipe prvega dela tekmovanja skupine vzhod in zahod. V prvem krogu (četrtfinale) in drugem krogu (polfinale) končnice ekipe igrajo dve tekmi, prednost druge tekme na domačem igrišču ima višje uvrščena ekipa po prvem delu ligaškega tekmovanja. V tretjem krogu končnice (finale) ekipi igrata na dva dobljeni tekmi, prednost prve in tretje tekme na domačem igrišču ima višje uvrščena ekipa po prvem delu ligaškega tekmovanja. Finalista tekmovanja za naslov prvaka (prvouvrščena in drugouvrščena ekipa) 4. SKL se v prihodnji tekmovalni sezoni uvrstita v 3. SKL.

V drugem delu v tekmovanju za razigravanje v 4. SKL v skupini A sodelujejo 4 ekipe, ki osvojijo peto in šesto mesto v skupinah vzhod in zahod. V skupini B pa sodelujejo 4 ekipe, ki osvojijo sedmo in osmo mesto v skupinah vzhod in zahod. Medsebojni rezultati sodelujočih ekip iz prvega dela se prenašajo, prenašajo se tudi odvzete točke zaradi registracije tekme po uradni dolžnosti vseh tekem prvega dela tekmovanja.

RAZPORED TEKEM 4. SKL
UVODNI BILTEN 4. SKL ZA SEZONO 2020/2021
VSE O TEKMOVALNI SEZONI 2020/2021

KZS

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava