Brežiški turizem v prenovljeni podobi in s paleto ugodnosti

30.7.2020 | 09:40

 Brežiški turizem v prenovljeni podobi in s paleto ugodnosti
 Brežiški turizem v prenovljeni podobi in s paleto ugodnosti

Pandemija prizadela zelo pomembno dejavnost v prostoru
Na podlagi trendov 2019, gospodarskih perspektiv in indeksa zaupanja, smo v Brežicah še v januarju pričakovali, da bodo v letu 2020 mednarodni prihodi turistov narasli do 5%. Z razglasitvijo pandemije je turizem med panogami, ki jih je pandemija in z njo povezani ukrepi najbolj prizadela.

Vsak deseti Brežičan je zaposlen v turizmu oziroma v gostinski dejavnosti. Občina Brežice se zaveda izjemne pomembnosti dejavnosti v prostoru, zato je poleg ukrepov državne pomoči v podporo turizmu ob izbruhu COVID-19, na predlog delovne skupine, sprejela še občinske ukrepe v podporo turizmu.

Trenutno najbolj vroča ponudba je trojček doživetij
V Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino (ZPTM) smo najtežjo oziroma najbolj nejasno turistično sezono do sedaj štartali s prenovljeno podobo blagovne znamke destinacije. Discover Brežice smo zaradi večjega števila »spletnih zadetkov« in za večjo prepoznavnost zamenjali z Discover Čatež & Brežice oziroma v slovenščini Doživi Čatež in Brežice. Najnovejša ponudba je trojček doživetij, ki jih bodo sobodajalci in drugi lastniki namestitvenih kapacitet ponujali svojim gostom. Seveda (op.p. prejeli smo kar nekaj klicev) sta bosonogi pohod in brezplačni vodeni ogled starega mestnega jedra z obiskom Viteške dvorane namenjena tudi domačinom oziroma vsem zainteresiranim, ne zgolj tistim, ki bodo v naši občini prenočili.

Trojček doživetij:

1. VSAKO SREDO: Bosonogi pohod z Lojzetom na Šentvid (zbor ob 9. uri pred TIC-em v Termah Čatež).

2. VSAK ČETRTEK: Brezplačni vodeni ogledi starega mestnega jedra Brežic z obiskom Viteške dvorane (zbor ob 18. uri v Grajskem parku).

3. POSEBNA PONUDBA: 10 000 brezplačnih vstopnic za ogled PMB.

Z namenom beleženja kontaktnih informacij o gostih in predvsem za privabljanje slednjih k vnovičnemu obisku destinacije redno organiziramo nagradne igre. Ob tej priložnosti tudi vabimo turistične ponudnike, da se skozi nagradne igre predstavijo.

Sprejet prvi sveženj pomoči okrevanju turizma v višini 52.700 EUR

V začetku meseca je bil sprejet prvi sveženj občinske pomoči okrevanju turizma, ki jo realiziramo v ZPTM. Glavnina dodatnih sprejetih občinskih sredstev za turizem je namenjena okrepljeni promociji turistične ponudbe destinacije: 10 000 brezplačnih vstopnic za Posavski muzej Brežice, okrepljena promocija na socialnih omrežjih in v medijih, nagradna igra za izbor turistično zanimivih fotografij, naročilo 500 promocijskih fotografij in 50 krajših video posnetkov, ureditev promocijskih tabel na postajališčih za avtodome, promocijska kampanja na Petrolovih servisih, katalog kolesarskih in pohodniških poti, nabava e- koles, …

Delovna skupina, ki jo je imenoval župan Ivan Molan (Alenka Mokrovič Pogačar, Martina Cizel, Franc Les, Alojz Škrabl, Hana Zorko, Jure Pezdirc, Sašo Panič, Katja Čanžar) je sicer predlagala še obsežnejši sveženj, ki bi vključeval več brezplačnih kart za turiste, ki bodo v naši destinaciji večkrat prenočili.

Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava