Trebanjski levi pripravljeni na novo sezono

29.7.2020 | 08:50

Trebanjski levi pripravljeni na novo sezono
Trebanjski levi pripravljeni na novo sezono

Rokometaši trebanjskega Trima so prejšnji četrtek začeli priprave na novo tekmovalno sezono, ki bo še kako pestra. Po desetih letih se v Trebnje vrača Evropa, in sicer trebanjske leve čaka igranje v EHF ligi. Evropsko sezono bodo začeli že v zadnjem avgustovskem vikendu proti portugalskemu Belenensesu.

Nova sezona se je tokrat začela še nekoliko prej, saj je pred moštvom, ki ga vodi nekdanji legendarni reprezentant Uroš Zorman, še kako težak izziv. Trebanjci bodo letos igrali na treh frontah, in sicer v domačem prvenstvu, pokalnem tekmovanju ter EHF ligi. Urnik bo dokaj natrpan, zato se obeta atraktivna sezona.

»Zadovoljen sem, da smo začeli s pripravami na novo sezono. Kar se tiče fantov, je večina prišla dobro pripravljena in tudi s tega vidika smo v strokovnem štabu zelo zadovoljni. Čaka nas zelo trdo delo iz dneva v dan in veselimo se že jutrišnjega dne,« zadovoljstva po prvem treningu ni skrival Uroš Zorman.

Uvodno resno dejanje Trebanjce čaka v četrtek, ko se v dopoldanskih urah podajajo na devetdnevne priprave v Kranjsko Goro. Tam bodo imeli odlične pogoje za nabiranje kondicijske moči ter občutka z žogo. V zadnjih dneh priprav je načrtovana uvodna pripravljalna tekma s Škofljico, tekom celotnega pripravljalnega obdobja pa so načrtovana dve ali tri tekme na teden. Razpored vseh tekem zaradi trenutne situacije še ni dokončno znan.

Začetek evropske sezone konec avgusta

Znano je, da bodo trebanjski levi po desetih letih igrali v evropskih tekmovanjih, in sicer v drugem najkakovostnejšem razredu – EHF ligi. Novoustanovljeno tekmovanje prinaša več atraktivnih klubov, do skupinskega dela, ki prinaša celo uspešne finančne nagrade, pa Trebanjce ločijo štiri tekme – 2 kvalifikacijska kroga.

Uvodna evropska tekma je na sporedu načrtovana v zadnjem avgustovskem vikendu, ko četo Uroša Zormana v okviru 1. kroga kvalifikacij za EHF ligo čaka obračun z Belenensesom, ki domuje v portugalski prestolnici Lizboni.

»Občutki po žrebu so zanimivi, saj smo sicer dobili težko gostovanje, ki je praktično na drugem koncu Evrope. Treba je gledati naprej in se samo osredotočiti na uvodno evropsko tekmo, ki bo za nas zelo pomembna. Menim, da je vsak tekmec v EHF ligi premagljiv in ne glede na vse, bomo v tekmo krenili na zmago. Zdaj pa je samo potrebno narediti načrt, kako zaradi situacije s koronavirusom priti na Portugalsko,« je po žrebu dejal Zorman.

Mladi trebanjski levi začenjajo v ponedeljek

Letošnje počitnice se bodo za mlade trebanjske leve končale ta teden. Uvodni treningi bodo na sporedu že prihodnji ponedeljek, 3. avgusta.Letošnje počitnice se bodo za mlade trebanjske leve končale ta teden. Uvodni treningi bodo na sporedu že prihodnji ponedeljek, 3. avgusta.

TRENERSKI KADER ZA SEZONO 2020/2021:
MLADINCI: Roman Šavrič
KADETI: Tim Butkovec
STAREJŠI DEČKI: Marko Radelj
MLAJŠI DEČKI: David Lipoglavšek
KOORDINATOR MLAJŠIH SELEKCIJ: David Lipoglavšek

V okviru projekta šport mladih, ki s športnim izobraževanjem mladih na regionalni ravni spodbujajo h gibanju in zdravemu življenju ter so pomemben steber družbenega razvoja, sodelujemo z Novo Ljubljansko banko, ki podpira mlade trebanjske rokometaše pri tem projektu.

Dominik Pekeč – RK Trimo Trebnje

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava