Klub poslovne odličnosti DBK: Skrivnosti javnega nastopanja

12.6.2020 | 13:00

 Klub poslovne odličnosti DBK: Skrivnosti javnega nastopanja

Zaradi nastale situacije v družbi in zaustavitve organizacij dogodkov se tudi člani Kluba dalj časa nismo srečali. Konec maja, natančneje 26. maja 2020, pa smo lahko končno, ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov po priporočilih NIJZ, medse povabili predavateljico Marjanco Trščinar Antić.

Izobraževalnega popoldneva se je udeležilo 12 članic, katerih želja je bila, izvedeti več o skrivnostih javnega nastopanja.

Nastopamo v bistvu vsak trenutek, le publika je različna in od naše sposobnosti je odvisno, kako nas sprejema.

Naša članica Sara je zapisala: To da nekaj veš, še ne naredi spremembe. Udeležila sem se delavnice o skrivnostih javnega nastopanja in kakor dolgočasno se to sliši, je bilo vse prej kot to. Delavnico je vodila Marjanca Trščinar Antić in pogovarjali smo se o strahu, predvsem o tistim pred javnim nastopanjem, ki je precej pogostejši, kot sem si mislila – 80 % ljudi je strah javnega nastopanja, med katerimi pa je več kot 40 % poslovnežev in managerjev. Zanimivo je, da edina strahova, ki ga imamo ob rojstvu, sta strah pred glasnim zvokom ter pred padanjem. Kako pa pridobimo druge? Z izkušnjami. Kar malo strašljivo pa je, da nas te izkušnje spremljajo celo življenje. Če se na primer bojiš javnega nastopanja, se morda spomniš, kdaj se je to prvič zgodilo. Po navadi gre nekako tako: Bila sem v osnovni šoli in sem morala predstaviti domačo nalogo pred razredom. Šla šem pred tablo in v sekundi, ko sem odprla usta, sem pozabila vse, kar sem želela povedati. V tem trenutku sem se odločila, da ne bom več govorila pred ljudmi. In to nas lahko spremlja še leta kasneje. Druga zanimivost je, da se bojimo le stvari, ki bi se lahko zgodile in ne toliko tistih, ki se dejansko zgodijo. Ko pogledamo tako, je strah res neavtentičen dokler nam nekaj res ne grozi. V realnosti pa se bojimo ogromno stvari, ki pravzaprav sploh niso resnične. Torej, kaj storiti s tem? Vedeti še ne naredi razlike. Rezultati ležijo v akciji – narediti tisto, česar nas je najbolj strah, pa čeprav je neudobno. Na drugi strani strahu je svoboda.

Generalni donator izobraževanja je bil naš dolgoletni partner podjetje Brinox. Za članice kluba je bilo tako izobraževanje brezplačno. Zahvaljujemo se ge. Trščinar Antić in Hotelu Center za ugodnosti, ki smo jih bile deležne.

Zapis: Odnosi z javnostmi
Foto: Jadranka Meglen, članica UO

Galerija

_zzzzzzklub (1)
_zzzzzzklub (2)
_zzzzzzklub (3)
_zzzzzzklub (4)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava