VIDEO: Zemlja kliče na pomoč. Tudi s pesmijo … Primož Dežman feat. Nina Berger & Anzhe - Zemlja Kliče

24.4.2020 | 12:50

VIDEO: Zemlja kliče na pomoč. Tudi s pesmijo … Primož Dežman feat. Nina Berger & Anzhe - Zemlja Kliče

»Vsi hitimo v boj le za svoj obstoj, malokdo pa vpraša se, kaj pušča za seboj ... » Uvodni verzi pesmi, katere avtor je glasbenik Primož Dežman, govorijo o tem, da smo se ljudje izgubili v vsakodnevnem tempu življenja in proizvajanju in kopičenju balastnih reči.

Primož Dežman o skladbi:
 
»Vsega je preveč. Zemlja ima pač svoj ritem, kateremu moramo slediti in to je to. Nič več in nič manj. Kot avtor glasbe in besedila sem se srečal s starima znancema, Tomažem Repincem (bas) in Robertom Humarjem (klaviature), s katerima sem nekoč že glasbeno sodeloval. Pot nas je zopet združila, ko sem se bolj posvetil pisanju glasbe in besedil. Tako Tomaž kot Robert sta odlična glasbenika z veliko kilometrine, saj sta igrala pri različnih skupinah (med drugim tudi pri Rok'n'Bandu, saj sta po duši rockerja). «

Skladba ZEMLJA KLIČE je bila posneta v studiu pri Robertu Humarju, ki je tudi aranžer in producent skladbe. Bas je odigral Tomaž Repinc, moški vokal in solažo na kitari je prispeval Anže Gregorič - Anzhe (odličen kantavtor, ki je izdal že kar nekaj singlov). Ženski in spremljevalni vokal  je odpela Nina Berger iz Krškega, ki prav tako uspešno stopa po svoji samostojni glasbeni poti in je pred časom izdala prvenec LUNA SANJAVA. Skladbi se je pridružil tudi otroški zbor OŠ Bled pod vodstvom zborovodkinje Irene Kosmač.
 
Primož upa, da bo sporočilo pesmi seglo v srca ljudi.

A. P.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava