V SB NM spet pregledi in posegi; z novimi termini niso zadovoljni vsi

15.4.2020 | 13:20

SB Novo mesto (foto: arhiv; M. M.)

SB Novo mesto (foto: arhiv; M. M.)

Splošna bolnišnica Novo mesto je v skladu  z usmeritvami Ministrstva za  zdravje po velikonočnih praznikih, to je od 14.4.2020 dalje, pričela s postopnim sproščanjem izvajanja zdravstvenih pregledov in posegov. Paciente bomo kontaktirali osebno oz. jih poklicali po telefonu. Na podlagi opravljenega telefonskega razgovora bodo dobili točen datum, uro in natančna navodila.

Zaradi zagotavljanja varnosti v času epidemije, prosimo, da pacienti pridejo na naročen termin ob točno določeni uri in z zaščitno masko, ki si jo zagotovijo in nadenejo že pred vstopom v samo bolnišnico.

Hkrati še obveščamo, da bomo pred samim vhodom še vedno izvajali poostren nadzor, kjer bomo paciente natančno usmerili v nadaljnjo obravnavo in skrbeli za varen vstop.

Zahvaljujemo se vam za vaše razumevanje in upoštevanje navodil!

                                                                                                   Vodstvo bolnišnice

V Splošni bolnišnici Novo mesto po telefonu kličejo bolnike s čakalne liste neuresničenih nenujnih obravnav. Gredo sicer po vrsti, a določen izbor opravljajo glede na nujnost primera.

Tako bolniki dobijo nov termin posega oz. pregleda in natančna navodila. V dolenjski bolnišnici opozarjajo, da se nekateri bolniki še ne strinjajo s terminom in želijo počakati na kasnejši poseg.

Strokovni direktor novomeške bolnišnice Milivoj Piletič je povedal, da so sprejem nenujnih obravnav zastavili v manjšem obsegu, ambulante odpirajo postopno. Tako že deluje operativni program, izvajajo urološke operacije s sumom malignega obolenja, kolonoskopije, ultrazvočne preglede, travmatološke operacije itd.

                                                                                                                         STA

Zvočni zapisi

Direktorica SB Novo mesto dr. Milena Kramar Zupan o klicanju ter naročanju pacientov ter navodilih zanje

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava