Prepovedano druženje, najstniki pa opiti na zabavah

10.4.2020 | 12:40

Opiti najstniki na zabavah so potrebovali pomoč reševalcev ... (simbolna slika)

Opiti najstniki na zabavah so potrebovali pomoč reševalcev ... (simbolna slika)

V veliki sejni sobi Občine Trebnje je v ponedeljek potekala seja Štaba Civilne zaščite občine Trebnje. Člani štaba ugotavljajo, da je stanje glede širjenja okužb s koronavirusom precej stabilno oziroma se v preteklem tednu in minuli vikend ni drastično poslabšalo. Kljub temu, pa štab ugotavlja tudi, da v naši občini še vedno prihaja do nespoštovanja določenih ukrepov.

Kljub ukrepom vlade se še vedno organizirajo privatna druženja - zabave, saj sta bili med vikendom na našem območju potrebni dve intervenciji Nujne medinske pomoči zaradi opitosti, zaradi katerih je bila potrebna hospitalizacija. Starše naprošamo, da svoje najstnike naučite odgovornega ravnanja in upoštevanja ukrepov vlade, ki veljajo v teh izrednih razmerah.

Občani še vedno opravljajo nakupe in ostale opravke v večjih skupinah (oba partnerja ali celo cela družina), kljub opozorilom in pozivom vlade. V trgovino hodite sami, čim redkeje in ne le po en izdelek!

Kršena je bila tudi razglašena požarna ogroženost naravnega okolja, zato vse občane pozivamo, da v naravnem okolju ne kurite do preklica.

Vinko Ribič,
poveljnik Štaba CZ občine Trebnje

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava